El Govern ha aprovat, a proposta del titular de Finances, Jordi Cinca, el Decret del de resolució de la subhasta d’emissió de deute públic a curt termini del Principat d’Andorra en la modalitat de bons, del 17 d’octubre del 2018, per un import de 100 milions d’euros.

El Decret de resolució estableix l’import nominal adjudicat a les entitats intermediàries de la subscripció que han concorregut a la subhasta per compte propi, per compte de clients i per compte d’entitats financeres d’inversió andorranes.

La suma del valor nominal corresponent al conjunt de sol·licituds presentades ha sigut de més del triple de l’import nominal de l’emissió. L’import sol·licitat ha estat de 345.381.000 euros, dels 100 milions d’euros subhastats.

L’adjudicació a cadascuna de les entitats esmentades s’ha fet a prorrata de les seves peticions. De la mateixa manera, aquestes entitats procediran al seu torn a efectuar un prorrateig de les adjudicacions entre les peticions de subscripció.

Les condicions finals de l’emissió són les següents:

Emissor: Govern del Principat d’Andorra
Nombre de títols emesos: 100.000
Categoria de l’instrument: Bo de cupó zero
Formalització del deute: 12 mesos
Rendiment de l’amortització: 0,60%/ any

Aprovada la resolució de la subhasta, el Govern procedirà a emetre el certificat global registrat representatiu de la totalitat dels 100.000 bons que han estat subscrits i desemborsats per un import efectiu de 99.404.000 euros, i que serà remès al Common Depositary, una vegada autenticat per l’agent de pagaments, perquè es custodiï en els termes indicats en el referit certificat global registrat.

Multilateral de l’OCDE

El Govern ha aprovat, a proposta del titular de Finances, Jordi Cinca, la signatura de l’acord multilateral de l’OCDE que permet intercanviar informació país per país amb totes les autoritats competents signatàries i no sigui inclosa a la llista de jurisdiccions no-recíproques. Aquest acord s’emmarca dins els compromisos adoptats amb els estàndards internacionals i amb la lluita contra l’evasió fiscal que, com a membre del Marc Inclusiu, Andorra participa des de l’any 2016, amb la posada en marxa de les reformes liderades per l’OCDE en matèria d’erosió de la base imposable i el trasllat de beneficis (Projecte BEPS). Text ANA

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada