El  Govern, a proposta del ministre de Finances, Jordi Cinca, ha aprovat el Decret de resolució de la subhasta d’emissió de deute públic a llarg termini d’Andorra en la modalitat de bons, del 19 de desembre del 2016.

La resolució estableix l’import nominal adjudicat a les entitats intermediàries de la subscripció que han concorregut a la subhasta per compte propi, per comptes dels clients i per compte d’entitats financeres d’inversió andorranes.

La suma del valor nominal corresponent al conjunt de sol·licituds presentades ha superat en un 70% l’import màxim nominal de l’emissió. L’import sol·licitat ha superat els 150 milions d’euros subhastats, assolint un total de 252.934.000 euros. Per tant, l’adjudicació a cadascuna de les entitats esmentades s’ha efectuat de manera prorratejada a les seves peticions.

Així doncs, cadascuna d’aquestes entitats procedirà al seu torn a efectuar un prorrateig de les adjudicacions entre les peticions de subscripció que s’hagin de liquidar per mitjà de les mateixes entitats.

Les condicions finals de l’emissió són les següents:

Emissor: Govern del Principat d’Andorra Nombre de títols emesos: 150.000 Categoria de l’instrument: Bo Formalització del deute: 36 mesos Tipus d’interès fix: 1,15% El pagament d’interesos anual es formalitzaran en data 19 de desembre dels anys 2017, 2018 i 2019.

La data de venciment està fixada el 19 de desembre del 2019.

Aprovada la resolució de la subhasta, el Govern procedirà a emetre el certificat global registrat representatiu de la totalitat dels 150.000 bons que han estat subscrits i desemborsats per un import efectiu de 150.000.000 euros, i que serà remès al Common Depositary, una vegada autenticat per l’agent de pagaments, perquè es custodiï en els termes indicats en el referit certificat global registrat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada