Rescatat, en bon estat, un grup d’excursionistes a Queralbs

Avui, s’ha dut a terme el rescat de quatre persones que havien anat a fer una ruta i es trobaven bloquejats al refugi de Coma de Vaca, Queralbs (Ripollès). Aquest grup, ahir a les 10.25 hores del matí, va alertar de la impossibilitat de continuar la marxa i arribar fins al lloc on tenien el vehicle a causa de les males condicions meteorològiques que hi havia a la zona. Efectius del Grup d’Actuacions Especials (GRAE) amb l’helicòpter dels Bombers de la Generalitat van intentar aproximar-se per evacuar-los, però el fort vent que bufava, va fer impossible arribar-hi. Per això, els GRAE es van desplaçar per terra fins on es trobava el grup per proveir-los per poder passar la nit al refugi.
 
Aquest matí, s’ha fet un segon intent d’aproximació amb helicòpter, però les condicions de vent tampoc ho han fet possible. Així, els efectius GRAE s’han desplaçat altre cop per terra fins al refugi i se’ls ha acompanyat a peu en el trajecte de tornada fins al collet de la Gralla. Des d’allà, amb el suport d’efectius de la Unitat d’Intervenció en Muntanya dels Mossos d’Esquadra, se’ls ha traslladat amb vehicle fins a Tregurà de Dalt i, posteriorment fins a Setcases (Vallter) on tenien els vehicles. Els quatre membres del grup han arribat en bon estat i no han requerit assistència sanitària.  
 
 
Extremar les precaucions, especialment durant les properes jornades
D’acord amb les previsions meteorològiques, que indiquen pluges i la possibilitat de nevades a cotes baixes, amb presència del torb a les zones de muntanya, especialment a partir de demà al migdia, els Bombers de la Generalitat volen recordar que cal extremar les precaucions abans de realitzar qualsevol desplaçament si no es pot evitar. I que cal descartar dur a terme activitats al medi natural a les zones on les previsions marquen males condicions.

TOTES LES NOTÍCIES