Rescat de matinada i en plena tempesta a la via ferrada del Roc del Quer

Els bombers han hagut de rescatar dues persones aquesta matinada a la via ferrata del roc del Quer. Segons han explicat, ha estat un rescat complicat tenint en compte les condicions meteorològiques d’anit, amb fortes pluges, pedregades i llamps, circumstància que en un primer moment va fer impossible el rescat amb helicòpter.

RTVA informa que l’avís el van donar veïns de Canillo a les 10 de la nit en veure la llum d’uns frontals a la zona. Els bombers s’hi van desplaçar i van comprovar que es tractava d’un grup de 4 persones, 3 noies i un home. Dues de les noies van poder arribar a dalt pel seu propi peu i l´home d’uns 40 anys, experimentat, i una noia de 25, sense experiència, es van quedar a mitja via a cobert.

Dos bombers van arribar amb ràpel on es trobaven les dues persones. Aleshores, per la millora del temps, es va poder fer el rescat amb helicòpter. La maniobra es va acabar a la una de la matinada. L’home i la dona van ser traslladats a l’hospital Nostra Senyora de Meritxell per seguretat, ja que l´home, que anava en mànigues de camisa, presentava símptomes lleus d´hipotèrmia. Aquesta matinada mateix ja han estat donats d’alta.