Res queda impune a la xarxa

Després de diferents altercats esdevinguts a Gran Bretanya i en els quals un ex polític va denunciar als usuaris que havien publicat tuits afirmant de manera infundada que era pedòfil, es reobre un nou capítol de la legalitat i la xarxa.

En aquesta ocasió ens hem de traslladar fins a França per veure com allà també s’estan prenent mesures per poder sancionar els que escriuen de forma injuriosa.

Un tribunal del país gal ha dictaminat que els tuits racistes o antisemites podran ser denunciats a la xarxa social. Per això Twitter haurà de posar al servei dels usuaris un correu electrònic en el qual poder executar la denúncia així com facilitar la màxima informació d’aquells que hagin dut a terme els comentaris ominosos.

La mesura arriba després de la pressió exercida per diferents grups. La Unió d’Estudiants Jueus de França i diverses ONG pels drets humans han estat els veritables artífexs d’una mesures que tot i tenir un objectiu molt clar en el paper, serà difícil de posar en pràctica per la complicada governabilitat de la xarxa.

Com tots sabem això significa un canvi substancial per al món de la xarxa. Twitter sempre actuava en aquest tipus de casos protegint als seus usuaris i invocant la llibertat d’expressió d’aquests. No obstant això finalment haurà de renunciar a la seva teòrica política de privacitat per preservar un dret igualment important: el del respecte.

Per Tecnonews / ACPG – Redacció

TOTES LES NOTÍCIES