Representants de la Unitat d’Orientació sexual del Consell d’Europa reconeixen els avenços d’Andorra

Representants de la Unitat d’Orientació sexual i identitat de gènere del Consell d’Europa (SOGI) s’han reunit, aquest dilluns, amb el ministre d’Afers Socials, Justícia i Interior, Xavier Espot, la secretària d’Estat d’Afers Socials i Ocupació, Ester Fenoll, i membres de l’Àrea de Polítiques d’Igualtat per tal de tractar sobre la situació del col·lectiu LGBTiQ a Andorra.
El ministre ha informat que la reunió ha estat profitosa i ha servit per exposar als representants del Consell d’Europa els avenços que ha fet Andorra els darrers anys en pro de la igualtat i de les persones LGBTiQ. Així, els representants del Consell d’Europa han valorat positivament les accions dutes a terme i han reconegut els importants avenços en la matèria.

En la reunió s’han exposat els canvis que van suposar la Llei d’unió civil per a les persones del mateix sexe, que suposa l’equiparació total dels drets i obligacions de les persones homosexuals, i també el dret a l’adopció. A més s’ha informat de la creació, fa dos anys, de l’Àrea de Polítiques d’Igualtat, els treballs duts a terme amb el llibre blanc de la igualtat, que fa incidència específica al col•lectiu LGBTiQ, i s’ha explicat que s’està iniciant la redacció de la llei d’igualtat, que vol donar empara a aquest col•lectiu.

Pel que fa a la llei, els representants de la Unitat SOGI del Consell d’Europa s’han posat a disposició del Govern per poder fer suggeriments i aportacions durant la redacció del text. En aquest sentit, el Govern s’ha mostrat obert a comptar amb aquest suport i poder incorporar aquelles recomanacions que es considerin adients.

(Foto: SFGA)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada