barca nova

Espectacle teatral a interpretat pel Grup de Teatre del Centre Cultural i d’Esbarjo de Sant Pol de Mar. Un esdeveniment organitzat en el marc de les activitats de col·laboració entre les dues ciutats agermanades: Sant Pol de Mar i Andorra la Vella. La representació tindrà lloc el proper dissabte 17 de gener, a l’Auditori del Centre de Congressos d’Andorra la Vella, a les 22.00 hores i l’assistència hi serà gratuïta.

 El Centre Cultural de Sant Pol de Mar, sota la direcció de Josep Mestres, presenta La Barca Nova, d’Ignasi Iglésias.

Ignasi Iglésias feia estades a Sant Pol a principis de segle passat i prengué contacte amb tota la gent de la platja (pescadors, palers, remandaires, etc…), aleshores ben viva. Amb tota aquesta gent l’autor s’inspirà per crear una obra plena de conflictes entre la tradició i la modernitat, intentant trencar l’ordre de les coses.

L’autor estigué molt implicat amb el moviment modernista que es vivia a l’època, inquiet i com tots els artistes del moment, va voler trencar amb tots els esquemes socials. Tots plegats hem de situar-nos en aquells temps, on els costums i la religió estaven molt marcades.

L’obra s’esdevé a la costa catalana i segur que acostarà i recordarà aquells temps a molts Andorrans. Una obra en tres actes, dos a l’interior d’una casa de pescadors i el tercer a la platja. A Sant Pol aquest tercer acte el representen a la platja per donar més realisme i poder gaudir de l’espectacle de veure varar una barca tal i com es feia anys endarrere. Tot i així,l’esplèndid espai de l’escenari de l’Auditori del Centre de Congressos, permetrà poder oferir aquesta obra amb esplendor i de ben segur que, per uns moments, el públic es podrà situar a Sant Pol de Mar, de ara fa més 100 anys.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada