Reporters sense Fronteres suspèn la llibertat d’informació a Andorra

Reporters sense fronteres considera que la llibertat d’informació ha empitjorat a Andorra i la situa en la posició 33 de 180 països. L’entitat creu que els mitjans de comunicació són molt dependents dels poders establerts i els periodistes tenen molts problemes per cobrir notícies del sector financer.

Andorra baixa una posició i es situa en el lloc 33 de la classificació mundial de la llibertat de premsa que elabora Reporters sense Fronteres. La valoració de la situació comunicativa a Andorra d’aquesta ONG fundada a França és crítica. Considera que al Principat els mitjans de comunicació són molt dependents dels poders polític, religiós i econòmic. A més, ressalten com a factor negatiu la freqüència dels conflictes d’interès i la gran dificultat que troben els periodistes per cobrir les activitats de la banca. Tampoc troben positiu la manca de textos jurídics que protegeixin la llibertat d’informació. En especial, segons Reporters sense Fronteres, el secret de les fonts dels periodistes.

Després d’Andorra, en el rànquing hi ha Espanya en la posició 34 i França en la 45. Els Estats Units ocupen el lloc 41 en aquesta llista.

1 comentari

  1. Tambe a presio a no difundir mal funcionament de procediment de la Llei qualificada amb abus de poder de alguns batlles fen prevaricacio saltan proves i pronuncian.se fora de legalitat .interferin a decisions de tribunals fen omisio de fet. A urpa cap a dignitats persones i no respectar a Magistrat de Superior..donan fe del que comento i denunciat en varies vegades a Consell superior fen respostes o no a omisio de un delicte per batlle.No competen a la constitucio de proces de justicia de fer allargar i interferir a incobriment..

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.