Reobre la carretera del coll de la Botella un cop assegurat el perímetre de l’esllavissada

La carretera del coll de la Botella ha quedat reoberta aquest matí després que una esllavissada obligués a tallar-la ahir a la tarda. Efectius del COEX han tancat els grans blocs de pedra a l’espera que s’hi desplacin els geòlegs per analitzar la zona. Amb el tancament del port d’Envalira aquesta nit, són les dues incidències destacades de l’episodi de pluja, vent i neu.

L’esllavissada es va produir dimecres a la tarda a la CG-4, a pocs metres d’arribar al restaurant del coll de la Botella. Dos grans blocs de pedra es van desprendre a causa, segurament, dels canvis de temperatura i de les pluges de les últimes hores segons informa RTVA.

La carretera va quedar tallada a quarts de sis de la tarda, per precaució, a l’altura de la font del Bisbe. Aquest dijous, a mig matí, una màquina llevaneu l’ha netejat, ja que estava completament coberta per la nevada de la nit.

Així, els tècnics del COEX han pogut arribar a la zona de l’esllavissada per assegurar-la i reobrir la via en un carril.

Ara els geòlegs s’hi desplaçaran per valorar-ne l’abast, però en principi no hi hauria d’haver perill perquè es pogués repetir la situació. Segonsel cap d’àrea de Coordinació i Gestió d’Emergències de Protecció Civil, Cristian Pons, assegura que “són efectes relacionats amb la climatologia, la baixada de temperatures i la pujada de precipitacions”. “Són fets puntuals i en principi no hi ha d’haver cap altre problema”, afegeix.

L’episodi de pluges, vent i neu que el servei Meteorològic va anunciar s’ha tancat sense incidències destacades a banda de l’esllavissada i que s’hagi tancat el port d’Envalira a la nit. Els bombers tampoc han hagut de fer cap sortida important.

Pons indica que “s’han registrat uns 60 litres per metre quadrat a Grau Roig, 50 a la zona centre i uns 40 a la zona de les Salines, que són quantitats importants, però que per sort no han causat cap incidència rellevant”.

L’estació d’Ordino-Arcalís, l’única que continua oberta, ha hagut de tancar aquest matí a causa del fort vent. Amb la millora del temps de cara a demà, preveuen poder obrir amb normalitat.