Reobre el Parador de la Seu després de 40 dies de tancament

Els paradors de la Seu d’Urgell, Aiguablava-Bergur, Cardona i Sau tornaran a obrir les portes aquest dissabte després del procés de reestructuració de l’empresa pública Paradors de Turisme, que va pactar amb els sindicats un expedient de regulació temporal amb el tancament per vacances de 40 dies.

Els quatre paradors van tancar el passat 21 de gener i ara tornaran a obrir el pròxim dissabte, 2 de març. La mesura va evitar el tancament definitiu, com es preveia inicialment, de sis dels set paradors catalans.

Els dos de la Val d’Aran tancaran més tard per aprofitar la temporada d’esquí. El d’Arties ho farà entre el 3 d’abril i el 12 de maig, i el de Vielha, entre el 14 d’octubre i el 22 de novembre. L’únic parador català que no està inclós en el pla de reestructuració és el de Tortosa.

A principis del mes de gener passat, els sindicats i la direcció dels Paradors de Turisme van acordar que hi hagués la meitat dels acomiadaments previstos a l’Expedient de Regulació d’Ocupació (ERO), 350 dels més de 600 previstos a la primera proposta, i que només tanqués definitivament un dels 94 paradors, el de Puerto Lumbreras, a Múrcia. A més, també es va acordar que el tancament temporal dels establiments fos de 40 dies en comptes dels cinc mesos proposats per la companyia inicialment.

TOTES LES NOTÍCIES