Reobert un carril del túnel del Bordar, a la N-145, afectat per una esllavissada

Treballs per reparar l'esllavissada a l'N-145, al túnel del Bordar
Treballs per reparar l’esllavissada a l’N-145, al túnel del Bordar

Aquest dijous al migdia s’ha reobert la circulació en un dels dos carrils del túnel del Bordar, a l’N-145, tallat al trànsit des d’aquest dimecres per una esllavissada a la boca sud. A partir d’ara els vehicles que van en direcció a Andorra passen per l’interior de la infraestructura, mentre que els que es desplacen en sentit sud es desvien per l’antiga carretera.

L’alcalde urgellenc, Jordi Fàbrega, ha explicat a través de les xarxes socials que encara no se sap la data prevista per enllestir la reparació de la canonada que va provocar el despreniment, ja que l’accés i els treballs a realitzar són complicats. Així doncs, durant tot el període en què es faci l’arranjament, el desviament del trànsit serà l’actual.

Una esllavissada de pedres i terra va obligar aquest dimecres al matí a establir pas alternatiu en la circulació per la carretera N-145, just a l’inici de la carretera que connecta la Seu d’Urgell i Andorra. L’incident es va produir a l’entrada al túnel, just al límit dels termes municipals de la Seu i les Valls de Valira i a prop del poble d’Anserall.

L’esllavissada la va causar el trencament d’una conducció del reg que passa uns 100 metres per damunt de la galeria. Això hauria provocat el despreniment d’aigua, roques i fang a la calçada.

En tot cas, la incidència en el trànsit és menor que la d’altres successos semblants, pel fet que actualment el Govern espanyol manté la prohibició d’accedir a Andorra tret dels supòsits contemplats en l’estat d’alarma, com són motius mèdics, transport de mercaderies o bé per a l’anada i tornada dels fronterers al lloc de treball.

TOTES LES NOTÍCIES