Reobert el túnel de l’Obaga Negra, a la C-14

El Departament de Territori i Sostenibilitat ha reobert aquest dimarts el túnel de l’Obaga Negra, situat a la carretera C-14 al terme de Peramola, un cop ha conclòs els treballs de rehabilitació i millora de la seguretat viària que ha dut a terme. L’actuació ha permès reforçar el revestiment del túnel, de 792 metres de longitud i 12 d’amplada, per tal de resoldre diverses patologies que s’havien detectat en els últims anys.

Les obres, que van començar l’agost passat, han comptat amb un pressupost de 3,9 milions d’euros. Han consistit en la reparació del túnel, amb el sanejament de les zones afectades i el reforçament del sosteniment de formigó. Així mateix, han inclòs el muntatge i posada en funcionament de les instal·lacions i sistemes de control i seguretat. Finalment, l’actuació s’ha completat amb el reasfaltatge de la calçada i la reposició de la senyalització vertical i horitzontal.

Com a conseqüència del tipus i la disposició dels estrats del terreny i la incidència de les pluges que s’han produït en els últims anys, el túnel de l’Obaga Negra de la C-14 presentava diverses patologies en el seu revestiment. Després de fer seguiment d’aquesta situació i dur a terme reparacions puntuals, les obres que ara ha finalitzat el Departament han permès resoldre globalment els problemes detectats, tot millorant la resistència de la infraestructura.

TOTES LES NOTÍCIES