Aquest dimarts a la tarda s’ha reobert el trànsit cap a Bescaran, després de l’esllavissada que va afectar la via divendres passat. La carretera ha estat intransitable quatre dies, durant els quals els veïns han hagut d’entrar i sortir del poble caminant fins a la zona afectada pel despreniment o bé a través d’una pista forestal.

Operaris especialitzats han treballat des de dilluns en la neteja de la carretera, on s’han desplomat entre 50 i 100 metres cúbics de terra i pedra. Segons ha explicat l’alcalde pedani de Bescaran, Albert Blasi, “ara caldrà renovar el paviment d’aquest tram de la via, de titularitat municipal, situat just a l’entrada del poble”.

Pel que fa a la seguretat a la zona, Blasi manifesta que “és difícil que torni a haver-hi una esllavissada en aquest punt”, ja que s’ha sanejat la part alta. Una màquina de gran tonatge s’ha encarregat de retirar totes les roques i terra que obstaculitzaven el pas per la calçada.

Segons consta en informes topogràfics del pla urbanístic de les Valls de Valira, els tècnics ja havien advertit del perill de despreniments a Bescaran. El municipi executa obres des de fa anys en nombroses zones de risc. L’arquitecte municipal i especialistes de dues empreses de la Seu i Andorra van fer dissabte una inspecció del terreny.

(Foto: Albert Blasi)

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada