Renovat el conveni per mantenir el servei de secretaria a 11 dels 19 ajuntaments de l’Alt Urgell

Des de l’any 1990, el Consell Comarcal compta amb professionals per prestar el servei de secretaria intervenció de forma “mancomunada” als ajuntaments més petits de la comarca.

El Consell Comarcal de l’Alt Urgell va aprovar ahir un conveni amb la Diputació de Lleida en matèria de cooperació i assistència municipal per a l’any 2012. El conveni abasta la regulació de dos serveis: el de cooperació i assistència als municipis, és a dir, per dotar de secretari-interventor als municipis més petits; i el d’assistència técnica, és a dir, el que financia professionals com enginyers, arquitectes tècnics… per a la prestació de serveis i de les funcions públiques necessàries a les corporacions locals.

La dotació econòmica del primer d’aquests serveis és de 153.164 euros, mentre que al segon es destinen 175.925 euros. El Consell Comarcal havia treballat en els darrers anys per tal de poder augmentar la dotació económica d’aquest conveni per tal de millorar la prestació del servei i finalment s’ha materialitzat enguany, que s’ha vist incrementat en 35.000 euros.

El conveni del 2012 dóna continuïtat i, alhora, reforça uns serveis que el Consell Comarcal de l’Alt Urgell dóna als ajuntaments de la comarca des de l’any 1990. A la pràctica, es tracta d’uns serveis mancomunats, gràcies als quals els ajuntaments petits poden fer front a necessitats municipals com, per exemple, el planejament, la gestió i disciplina urbanística i la prestació de serveis municipals, així com també les funcions pròpies de secretaria i intervenció.

Per mitjà d’aquest acord, el Consell Comarcal dóna suport als ajuntaments en l’assessorament i l’elaboració d’informes i la redacció de documents relatius al funcionament i l’activitat dels municipis en matèria jurídicoadministrativa i economicofinancera. També emet informes sobre els expedients tramitats per a la concessió de llicències urbanístiques i d’activitats sotmeses al règim d’autorització ambiental, a més d’obres i serveis locals.

Pel que fa al servei d’assistència tècnica (SAT), des del Consell Comarcal es presta el servei de secretaria-intervenció a 11 dels 19 ajuntaments de la comarca: Alàs i Cerc, Arsèguel, Bassella, Cabó, Cava, Estamariu, Fígols i Alinyà, Josa i Tuixén, Peramola, Les Valls d’Aguilar i La Vansa i Fórnols.

Pel que fa als serveis oferts mitjançant els serveis tècnics en poden gaudir els 19 ajuntaments de la comarca en els cas que no disposin ja d’aquest servei en el seu propi Ajuntament.

El funcionament tant del servei de SAT, és a dir, la secretaria als ajuntaments prestada a través de professionals del Consell comarcal, com el servei d’oficina técnica, és molt ben valorat pels alcaldes dels municipis que en són beneficiaris, atès que els permet disposar d’uns serveis que, en cas contrari, difícilment podrien assumir en solitari per l’elevat cost que suposaria als ajuntments.

Per al president del Consell Comarcal, Jesús Fierro, “la prestació d’aquests serveis als ajuntaments, des de fa més de vint anys, evidencia que la mancomunació de serveis municipals no és una cosa nova per a consells comarcals com el nostre, que sempre ha treballat per l’optimització dels recursos humans i econòmics per facilitat la prestació de serveis dels ajuntaments ”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.