Renault Twingo

Característiques

Molt ha canviat el Renault Twingo des que va aparèixer la primera generació l’any 1991. Des d’aquesta data, aquest utilitari ha estat considerablement transformat en aspecte.

La nova generació Twingo presenta modificacions de disseny i també de motoritzacions; manté, però, l’estructura de tres portes, amb una capacitat interior de quatre places.

Pel que fa a la configuració interior, destaca la possibilitat de substituir la banqueta posterior per dos seients individuals.

En aquest cas, en relació amb la capacitat del maleter, aquesta oscil•la entre els 165 litres i els 230. En qualsevol cas, l’espai de l’habitacle és confortable. El Twingo presenta dos nivells d’equipament l’Emotion i el Gordini RS, aquest últim únicament disponible en el propulsor de 133 cavalls.

Alguns dels elements de l’equipament comuns són: aire condicionat, tancament centralitzat, alçavidres elèctrics davanters, voltant, pom de canvis en cuir i kit de reparació de neumàtics.

 

Motor

Les opcions de motoritzacions són de dos propulsors a benzina i un dièsel.

El motor dièsel és un dci de 85 cavalls, amb una velocitat punta de 185 km/h, una acceleració de 0 a 100 en 11,2 segons i un consum mitjà de 3,4 litres.

Les opcions a benzina són l’1.2 de 75 cavalls i la més potent l’RS 1.6 de 133 cavalls.

L’1.2 de 75 cavalls és un propulsor que acredita una velocitat màxima de 170 km/h, amb una acceleració de 0 a 100 en 12,3 segons i un promig de consum de 5 litres als 100 quilòmetres.

Pel que fa a l’RS 1.6, amb una potència de 133 cavalls, pot circular a una velocitat punt de 201 km/h, amb una acceleració de 0 a 100 en poc més de 8 segons i mig i amb un consum en cicle mixt de 6,7 litres als 100 quilòmetres.

 

Seguretat

La versió bàsica inclou de sèrie quatre coixins de seguretat, fars antiboira, fixadors Isofix i regulardor – limitador de velocitat.

A més a més, s’hi ha d’afegir el sistema antibloquejament de frens ABS, l’assistència a la frenada d’emergència i detalls com el tancament automàtic de les portes en iniciar la marxa .

Hi ha fixadors Isofix en el seient del passatger davanter i també al darrere.

Característiques