Les baietes i els fregalls tenen una vida útil que moltes vegades allarguem sense adonar-nos dels perills que poden tenir en acumular milers de bacteris. Per això, és vital netejar-les correctament.
El vinagre és un dels productes de neteja més utilitzats en la llar per la seva capacitat de donar lluentor, higienitzar i acabar amb les males olors. En el cas de les baietes i els fregalls, funciona molt bé en combinació amb l’aigua calenta i la sal:
Preparem una olla amb 250 mil·lilitres d’aigua, tres cullerades de sal i mig got de vinagre. Introduïm els elements que volem esterilitzar i posem en el foc fins que aconsegueixi el punt d’ebullició. Quan arrenqui a bullir, retirem de la calor. Deixem les baietes i els fregalls tota la nit en remull.
Abans de tornar-los a fer servir, els escorrem molt bé i els deixem assecar.
Amb aquest mètode no eliminem el 100% dels bacteris, ja que algunes són resistents a la calor i al vinagre, però ens assegurem una bona neteja d’aquests elements. A més, eliminem les males olors i la humitat acumulada.
Juntament amb el vinagre, la llimona és un ingredient amb doble funció en la cuina: és apte per al consum i també resulta molt útil en la neteja. El suc de llimona, juntament amb una tassa d’aigua i un parell de cullerades de sal és una mescla molt efectiva per a allargar la vida útil de les baietes i els fregalls i mantenir-los nets.
Per Tot Sant Cugat
Font: vivirhogar.republica.com