Relacions humanes

En l’actualitat estan de moda els llibres, conferències, tallers, cursos, etc. que porten per títol “Relacionis humanes”. En empreses, escoles i organitzacions hi ha una demanda tal que sembla que hi hagués una gran necessitat de relacionar-se adequadament amb les persones i això és bo. El costat negatiu d’aquesta situació és que aquest tema la majoria de les vegades es tracta superficialment i no s’aprofundeix en el que és la persona.

Les relacions humanes s’ocupen de l’habilitat de portar-se bé amb les persones i de crear relacions significatives. Aquesta habilitat és important ja que afecta tots els mitjans en els quals la persona es desembolica: la seva vida casolana, escolar, social, de treball, etc.
Cada dia prenem part en activitats de relacions humanes. Aquestes, signifiquen molt més que parlar amb els altres. Comprenen totes les formes de comunicació; per exemple: escriure una carta, en fer un moviment amb les mans, els ulls o el cos, quan llegim un llibre, etc.

El desenvolupament de bones habilitats en relacions humanes ajudarà a tornar-se més efectiu en les relacions amb els altres en qualsevol dels mitjans abans esmentats.

Aquestes habilitats si que es poden adquirir o millorar en cursos i tallers, però sobretot en la lluita constant de ser una millor persona des de l’interior del cor per poder oferir-los als altres un gran contingut que ompli la seva persona. No sempre ens adonem, però el centre entorn del qual gira tota l’existència humana està en la capacitat de relacionar-se i de comunicar. Les relacions humanes són el centre de tot. L’essència última de totes les ànsies humanes acaba manifestant-se com un problema de relacions: amb els pares, amb els fills, amb els companys de treball, amb els amics, amb els veïns i conciutadans, amb els germans i germanes, amb les diverses cultures, grups etc. Saber-se relacionar amb els altres és una necessitat fonamental de la persona humana; revela la seva maduresa en la mesura en què és capaç d’obrir-se a l’altre, perquè ell mateix es realitza plenament quan s’obre a aquestes relacions interpersonals i descobreix el goig de donar-se.

Jo crec que moltes vegades algunes persones no són respectades no perquè  no tenen l’educació necessària sinó perquè moltes vegades aquesta persona a la qual no es respecta no es fa respectar.

El respecte és la possibilitat d’acceptar els teus defectes i les teves virtuts sense posar en dubte el que veus en els altres, perquè mai obtindràs d’uns altres el que no ets capaç de donar-te a tu mateix, ja que en la mesura que ho aconsegueixis seràs capaç d’atorgar-ho als altres; és el reconeixement del valor inherent i dels drets innats dels individus i de la societat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada