Regular els miralls retrovisors

Els  miralls retrovisors han de permetre al conductor veure amb claredat el que hi ha al darrere i als costats del seu vehicle. Per aquest motiu és molt important que estiguin ben regulats i que proporcionin una imatge ben nítida. 

Pel retrovisor interior el conductor ha de poder veure almenys una part de la carretera fins a una distància de 60 metres per darrere i una amplada de 20 metres sobre la calçada.

Pel mirall exterior esquerre haurà de poder veure una part de la carretera fins una distància de 10 metres per darrere i una amplada de 2,5 metres. 

Pel mirall dret hauria de veure una part de la carretera fins una distància de 20 metres per darrere i una amplada de 4 metres.

Mai s’han de regular els retrovisors amb el vehicle en circulació, sinó que cal fer-ho abans d’iniciar la marxa i comprovant abans que el seient i el respatller estan col·locats en la posició adequada per conduir.

El retrovisor interior cal orientar-lo fins veure el millor possible a través de la finestreta posterior del vehicle, de manera que només s’hagin de moure els ulls i no el cap quan es circuli. Si es veuen els quatre costats de la finestreta posterior és que està ben regulat el mirall.

El retrovisor exterior esquerre cal moure’l fins que es vegi la calçada i el mínim indispensable de la part posterior del costat del vehicle.

El mirall dret caldrà moure’l amb l’ajuda d’una altra persona fins que es vegi també el màxim possible de calçada i una mica de la part posterior del vehicle.

Per Redacció / AMIC – Tot Sant Cugat