Reglament per incrementar el nivell de protecció de la legionel·losi

Foto: SFG

El Govern, a proposta del ministre de Salut, Carles Alvarez, ha aprovat el Reglament pel qual s’estableixen les condicions tecnicosanitàries per a la prevenció i el control de la legionel·losi. Aquest text té com a objectiu incrementar el nivell de protecció de la salut i contribuir a minimitzar i controlar possibles impactes davant d’una potencial situació de crisi.

Aquest reglament complementa la normativa ja existent i que era d’aplicació exclusiva a determinats tipus d’equipaments (torres de refrigeració i vasos d’hidromassatge). Així, es dota el país d’un marc de regulació modern, adaptat als avenços tecnològics i científics i a la realitat actual.

En el text s’estableixen les mesures i actuacions que cal emprendre en totes aquelles instal·lacions o equipaments en què s’ha demostrat que és probable que hi pugui proliferar la legionel·la i que per tant poden esdevenir potencials focus emissors del bacteri.

En aquest sentit el reglament, que és d’aplicació tant al sector públic com al sector privat, incorpora les mesures de prevenció i control referides a les instal·lacions de distribució d’aigua freda i calenta i altres equipaments que poden estar presents de forma quotidiana en el nostre entorn habitual, com poden ser: les fonts ornamentals, els túnels de rentat de vehicles, els sistemes de reg per aspersió en zones urbanes, els vehicles de neteja o els nebulitzadors en seccions de venda de fruites i verdures i de peix entre d’altres.

La norma també regula les empreses que ofereixen serveis d’assessoria tècnica ambiental, de tractament i d’anàlisis de legionel·la en mostres ambientals, així com els requisits que hauran de complir els centres que vulguin oferir serveis de formació en matèria de prevenció i control de la legionel·losi.

El reglament ha estat sotmès a un ampli procés consultiu i de concertació, al qual hi ha participat el sector públic (departaments diversos de l’Administració central i Comuns) i els principals sectors privats afectats (serveis sanitaris i sociosanitaris, sector hoteler, grans magatzems comercials, estacions de servei, centres termals, centres esportius i de lleure, empreses de consultoria tècnica mediambiental i laboratoris ambientals), així com altres entitats (Col·legi Oficial d’Enginyers d’Andorra i Cambra de Comerç, Indústria i Serveis).

En aquest sentit aquest nou marc reglamentari ha de contribuir a incrementar i millorar el nivell de protecció de la salut pública, anticipant aquelles mesures a emprendre que estan destinades a minimitzar les possibilitats que es pugui produir un risc d’afectació de la salut de les persones.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada