L’operativa de vols comercials que ha promogut l’empresa urgellenca Viatges Regina des de l’Aeroport Andorra-la Seu han assolit una mitjana d’ocupació del 57,58%, segons dades facilitades per la companyia. Durant les quatre setmanes que s’han dut a terme, el volum de passatgers total ha estat de 258, dels quals gairebé la meitat els han utilitzat per anar o venir de Mallorca. La ruta de Madrid ha comptat amb 96 viatgers. Finalment, la de Marsella, que només es va operar la primera setmana, ha tingut 29 usuaris.

El director de Regina, Albert Vinseiro, s’ha mostrat satisfet amb el volum d’ocupació assolit ja que pràcticament s’aproxima al seu objectiu, que era del 60%. Tanmateix, Vinseiro ha recordat que aquesta operativa era una “prova pilot” i que, en principi, no preveu donar-li continuïtat si l’aeroport no es dota del reivindicat sistema d’aterratge instrumental amb GPS. La instal·lació ja havia fer proves amb aquest mitjà l’any passat, però encara no el pot aplicar perquè segueix sense rebre l’autorització per part de l’Estat espanyol; concretament, els organismes AESA i Enaire.

La companyia Twin Jet, adherida a Air France, va ser l’encarregada de dur a terme els enlairaments i aterratges el primer cap de setmana, però després de detectar-se diversos problemes, Regina va decidir, de mutu acord amb la firma francesa, rescindir el contracte. El relleu el va agafar l’andorrana TSA, que des d’aleshores i fins aquest diumenge ha fet dues rotacions a Palma de Mallorca i una a Madrid, ja que el seu avió disposa de vuit places.

Els vols, operats en divendres i diumenges del 9 de març a l’1 d’abril, han superat la trentena de viatgers tant el 16 com el 23 de març, com també el dia de l’estrena, en què va viatjar un grup de touroperadors i periodistes francesos per conèixer l’oferta turística de la Seu d’Urgell. Tots ells van tornar a la seva destinació per carretera, ja que l’avió que havia d’aterrar a l’aeroport pirinenc des de Madrid es va desviar a Girona per mala visibilitat. Aquell mateix diumenge, algunes de les rutes també es van veure afectades per aquest motiu, però a partir del següent cap de setmana, i amb TSA com a operadora, tots els enlairaments i aterratges s’han pogut fer sense incidents.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada