Reeixida vetllada als jardins de l’antiga Ràdio Andorra

Una de les imatges que va deixar la nit passada als exteriors de l'edifici de l'antiga Ràdio Andorra (Comú d'Encamp)
Una de les imatges que va deixar la nit passada als exteriors de l’edifici de l’antiga Ràdio Andorra (Comú d’Encamp)

Els murs del singular edifici de Ràdio Andorra han reviscut aquest dimecres la seva història a través d’una projecció audiovisual sobre la façana sud, en el marc de la programació cultural d’estiu d’Encamp en Clau de Llum.

L’esdeveniment, que ha aplegat un bon nombre de públic, ha tingut lloc als jardins de Ràdio Andorra, on l’Esbart Sant Romà ha obert la vetllada interpretant una peça que cercava en l’essència de les arrels de la cultura popular els vestigis que encara són presents en el treball de creació contemporània, fent-los protagonistes de la peça exhibida. L’Esbart, amb una nova relectura a partir de l’experimentació de la suma dels diversos estils als quals té acostumat el seu públic, ha fet gaudir als assistents “fora de l’escenari” habitual.

Amb negra nit i amb un cel estrellat com a decorat, s’ha projectat el videomapatge “La història de Ràdio Andorra”, que a través de la música i un guió original, ha repassat les diferents etapes, des de la dècada dels 40 fins a la dels 80, de l’emblemàtica emissora de ràdio, actual seu d’Andorra Turisme.

La projecció audiovisual de la mà d’Slide Media Studio, ha tingut una molt bona acollida entre el nombrós públic assistent que ha valorat molt positivament la creació audiovisual en un entorn singular com Ràdio Andorra.

La cònsol major, Laura Mas, ha recordat que “aquesta és una nova iniciativa per a posar en valor el patrimoni històric de la parròquia, amb formats innovadors com l’audiovisual i que ha estat el fil conductor de l’Encamp en Clau de Llum dels darrers anys”

La cònsol major ha explicat que el Comú d’Encamp va començar l’any 2021 amb un videomapatge a l’edifici de l’Hotel Rosaleda, que va continuar amb diverses projeccions audiovisuals efímeres en altres espais emblemàtics com l’entorn d’Engolasters, la torre dels Moros i l’església de Sant Pere al Pas de la Casa, sempre en el marc de l’Encamp en Clau de Llum.

La vetllada ha finalitzat amb veu i música en directe dels Fraggle’s Rock Band que han interpretat els millors temes del rock i el pop dels 70 en endavant.

L’Encamp en Clau de Llum del 2023 només tindrà aquesta sessió única a Ràdio Andorra i l’ocasió ha permès tornar a gaudir dels jardins d’aquest espai d’Encamp, gràcies a la rehabilitació que s’ha fet tant de l’edifici com del seu exterior, i que permeten guanyar una nova zona cultural a la parròquia.

[do_widget id=category-posts-pro-64]