santa coloma 1

El comú d’Andorra la Vella busca reduir el problema de les inundacions que afecten la zona alta de Santa Coloma. Ahir en reunió de poble es va presentar l’estudi amb les propostes per millorar el problema, que inclou una despesa compartida entre el comú i el Govern de 9.000.000 d’euros.

El problema de les inundacions al poble de Santa Coloma té diversos focus. Un és la canondada que va de l´avinguda Santa Coloma a l´avinguda d’Enclar, una canalització que sovint va molt carregada i que en arribar al riu, per poc que aquest baixi cabalós, troba la sortida negada. D´altra banda, la manera com s´ha edificat per sota de la capa freàtica i els torrents del solà d’Enclar, la canalització dels quals és insuficient.

A curt termini es vol aprofitar les obres de canalització del riu que du terme el Govern per traslladar la desembocadura del reguer d’Enclar a una zona on el riu sigui menys alt. També se n’ampliaria la canalització. Més endavant també es pretén millorar les canalitzacions dels torrents de la zona d’Enclar i se separarà les xarxes pluvials i residuals. Segons ha epxlicat la cònsol major, Rosa Ferrer, tot i que el Govern i el comú treballen plegats en aquest tema encara no se sap qui afrontarà les despeses. Ferrer ha indicat, però, que existeixen “mesures pal·liatives a curt termini més assumibles econòmicament que també es podrien fer”.

Consistori i executiu hauran de decidir quina serà finalment la fórmula. Des de l’Associació de veïns i comerciants de Santa Coloma, Carles Perea, es valora positivament aquestes actuacions tot i que es lamenta la manca de sintonia amb el comú. Perea també opina que la voluntat que mostra ara el comú podria respondre a una “estratègia electoral”. Ha afegit també que ell sap “separar l’associació de la política”, mentre que Ferrer i Minguillón no. Perea també va criticar durant la reunió d’ahir el fet que el comú invertís poc en el desenvolupament econòmic i comercial de Santa Coloma.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada