Reduir el consum d’aigua domèstica és possible, sempre que s’apliquin les darreres tecnologies de reciclatge i de reducció del cabal per a dutxes i aixetes.

Els reductors de cabal s’acoblen a les aixetes domèstiques i redueixen el flux sense baixar la pressió. Es presenten en diferents modalitats: els reductors de cabal fix, per exemple, mitjançant una junta de goma disminueixen la secció i augmenten la pressió. D’altres barregen l’aigua amb aire per reduir-ne el flux: la boqueta amb el difusor aconsegueix un augment de la velocitat de circulació d’aigua i una depressió que facilita l’entrada d’aire per aspiració. També n’hi ha de més sofisticats, amb una vàlvula de retenció al seu interior que salta quan el cabal d’aigua és superior a un valor determinat d’un litre per minut. 

Els principals economitzadors són els perlitzadors, airejadors, oxigenadors o atomitzadors, uns aparells que s’enrosquen directament a cada aixeta i generen una sensació d’augment de la pressió de l’aigua.

Però, a més, hi ha molts altres dispositius, entre els quals destaquen: l’economitzador de dutxa, l’interruptor de dutxa, els economitzadors d’aigua per a rentaplats, els comptagotes i els dispositius contra pèrdues.

Per Redacció / AMIC – Tot Sant Cugat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada