Un grup de veïns de la Seu d’Urgell està duent a terme una recollida de signatures per demanar que la ciutat disposi d’una piscina municipal coberta i climatitzada. La campanya proposa “recuperar” un projecte que, de fet, ja s’havia plantejat anteriorment però que va quedar aparcat a causa de la crisi econòmica.

Entre els arguments que exposen hi ha el fet que hi ha “municipis de Catalunya amb un pressupost equivalent, o bé molt inferior, al de la Seu d’Urgell que han optat per obrir una piscina coberta”. Així, la petició va acompanyada d’un mapa en què es detalla les poblacions catalanes que en tenen amb titularitat municipal, entre les quals hi ha assenyalades Puigcerdà, Rialp, el Pont de Suert, Vielha, Berga, Ripoll, Balaguer i Cervera.

Pel que fa a com pagar-la, creuen que “les subvencions per les actuacions sanitàries aquàtiques de la Generalitat serviran per finançar un bé públic”. I quant al manteniment, consideren que “els preus de les entrades serveixen per conservar un patrimoni públic i aprofitable per a les generacions futures”. També exposen com a argument “l’accés a una font de salut molt important”, la “possibilitat d’afegir-hi elements lúdics, com ara tobogans, sauna o jacuzzi” i “la dinamització de la ciutat com a capital de comarca”.

Actualment, de fet, la Seu d’Urgell ja disposa d’una piscina coberta, que forma part d’un complex esportiu privat. Tanmateix, els impulsors de la campanya afirmen que “hi ha famílies que renuncien a anar a la piscina pel preu”, que creuen que és “excessiu”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada