Recorregut de la visita oficial del president de Portugal

Andorra compta amb una comunitat portuguesa important que els darrers anys ha tornat a créixer fins arribar als 11.000. Una comunitat que s’espera nombrosa en els diferents actes que se celebren amb motiu de la visita de dos dies del president de la República Portuguesa Marcelo Rebelo de Sousa que comença aquest dijous a la tarda.

La visita Marcelo Rebelo de Sousa s’iniciarà a les 17.15h quan serà rebut a Casa de la Vall. Trobada on seran presents les autoritats del país. Així a banda del Consell General i del Govern, hi haurà representació dels Coprínceps, de la justícia i dels comuns. Posteriorment es desplaçarà fins a l’edifici administratiu a peu, on després dels actes més institucionals oferirà amb el cap de Govern una roda de premsa.

El president serà rebut posteriorment al comú d’Andorra la Vella i després es desplaçarà a la Seu d’Urgell on es trobarà amb el Copríncep episcopal i participarà en un sopar oficial. Sopar ofert pels dos Coprínceps i que per part francesa comptarà amb la presència del representant personal d’Emmanuel Macron, Patrick Strzoda.

La visita continua per Meritxell, el president portuguès participarà en els actes de la diada nacional i fins i tot farà el pelegrinatge fins al santuari. Al migdia és previst un dels actes més emotius com l’homenatge a les víctimes de l’accident del túnel de les dos Valires del 2009 amb una ofrena floral que farà al lloc on s’ha ubicat una placa que recorda aquell tràgic episodi. Posteriorment visitarà i dinarà a la casa museu d’Areny-Plandolit.
A la tarda el president portuguès es trobarà amb membres de la comunitat al país a Escaldes a la sala del Prat del Roure.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.