Aquest divendres 20 de març del 2015, durant el matí, es podrà observar un eclipsi parcial de sol que està previst que a Andorra es pugui observar entre els voltants de les 09h00 i les 12h00.

Per a l’observació d’aquest esdeveniment és necessari protegir-se els ulls per tal d’evitar lesions oculars, molt especialment, en el cas dels infants.

Una observació directa del sol, sense una protecció adequada, pot produir efectes irreversibles, fins i tot una pèrdua de visió.

El Ministeri de Salut i Benestar recomana a les persones que vulguin observar l’eclipsi parcial de demà, que ho facin utilitzant mitjans de protecció adequats, essent indispensable portar ulleres especials de protecció completament opaques a la llum normal. Aquests equipaments de protecció individual han de seguir les disposicions previstes per la directiva europea 89/686/CEE relativa als equips de protecció individual i portar la marca CE de conformitat.

Es recomana també limitar a pocs minuts l’observació directa del sol i realitzar pauses entre dues observacions per assegurar el repòs ocular.

En cap cas s’ha d’observar el sol amb instruments òptics sense filtre solar específic per aquesta finalitat (aparells de fotografia, telescopis, prismàtics…), ni amb vidres fumats, radiografies o ulleres de sol convencionals.

En el cas de col·lectivitats (escoles, llars d’infants, etc.) si no es disposa d’equipaments de protecció individual apropiats i en nombre suficient, es recomana que durant la durada de l’eclipsi o bé no es desenvolupin activitats a l’aire lliure, o bé que aquestes es duguin a terme insistint en evitar que mirin directament cap el sol.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada