Recollits per a les festes, quin et faries tu?

bellaEls recollits estan de moda. Monyos súper elaborats o “descuidats”, trenes, cues, a la zona alta del cap, el clatell, als dos costats, en un… Els perruquers s’han posat d’acord i ens presenten una infinitat de propostes per a aquestes festes nadalenques. T’apuntes?

Els perruquers estan d’acord: els recollits estan en alça. I no només per “anar arreglada”. Han passat a formar part del nostre dia a dia: els veiem al carrer, l’oficina, les botigues… Tot i que és evident que per a una festa podem recórrer a un punt de major sofisticació. Com els recollits que ens plantegen alguns dels estilistes més importants del nostre país.

Raffel Pages proposa recollits en totes les seves col•leccions per aquesta temporada: Passage, Re-Act i Insomnium. Segurament els d’aquesta última són els més sofisticats, amb volums impressionants sobre el cap realitzats com si es tractés d’autèntics macramés. Aquest “tricot” s’aconsegueix a partir de dividir el cabell en flocs més o menys amplis i gruixuts, que es trenen entre ells, s’ondulen, serpentegen, fins aconseguir l’efecte desitjat. Imprescindible l’ajuda professional per realitzar-los. Les propostes de les col•leccions Passage i Re-Act són més assumibles, encara que radicalment diferents. La primera col•lecció és més càlida de formes, amb propostes de volum arrodonides, suaus, amb aquest punt descuidat i casual tan de moda. Un recollit “clàssic” al clatell, amb un trenat gruix i alguns flocs solts, i un recollit alt a la coroneta, que es fa baixar de forma suau cap al front mitjançant flocs de cabell en bandeaux amb les puntes soltes. Re-Act, més fred i metàl•lic en colors i formes, proposa també un recollit amb volum, que en aquest cas s’aconsegueix aclarint els laterals del cap, sobre les orelles, tirant dels cabells cap enrere, però mantenint volum sobre la coroneta. Un “senzill” recollit de la cabellera sobre si mateix i la “cua” deixa anar creen un recollit singular i molt efectista.

Yolanda Aberasturi per l’ Oréal Professionnel proposa un monyo de ballarina res clàssic, ja que en lloc de la petita Monete típic de les ballarines es tracta d’un recollit voluminós “folrat” en rosa. Un altre punt diferenciats és el volum superior del recollit, antítesi del cabell súper estirat i enganxat al crani clàssic del ballarina. A més del cardat i la laca volumizadora, imprescindibles en aquest recollit, la perruquera bilbaïna proposa un punt molt tendència d’aquesta temporada: les metxes en diversos colors. En aquest cas, sobre el cabell castany- ros de la model s’han realitzat metxes minerals gebrades en or i bronze, a més d’algun toc rosa i la metxa en rosa que envolta el recollit. Recordes què parlem d’això en el nostre post Descobreix l’últim per al teu cabell: metxes, queratina, volum, brillantor… Ho hem provat tot!?

Michel Meyer també s’apunta als recollits: diu sí a monyos “descuidats”, cues, trenes, pèl garçon, però segueix fidel a un estil personalitzat i intemporal per a cada dona, que no es contagia de tendències. La seva recollit, amb un aire molt romàntic, és una clàssica trena en forma de corona o diadema, similar a la proposada per Schwarzkopf Professional en la seva línia construct i, alhora, radicalment diferent. Una cosa tan senzilla com aquest toc descurat proposat pel perruquer de Madrid canvia absolutament el look.

En Cebado asseguren que “els codis per a cada situació són diferents i convé no equivocar-se de dia, hora i lloc”, pel que proposen 10 Consells IT per no estar OUT.

– Recollits-Tendència. La clau està en crear diferents volums i formes, fins i tot asimètriques, que adaptarem a les faccions.

– A dalt! La diferència està en fer el que recull la zona alta i cranial del cap, és a dir, de la “coroneta” cap amunt.

– Sense apretar. Els recollits de la temporada es desenganxen del cap i creen formes amb aspecte desestructurat, buscant gest, pretesament casual.

– Clars. El front es deixa lliure de cabell i es pentina amb gest cap enrere o decantat, però mai tirant ni amb els cabells enganxats al capdavant.

– Tupè OK! Per donar forma al frontal sense cobrir el front, el millor és crear un tupè que enlairament les arrels amb un moviment ondulant i molt solt.

– Temples. Els laterals han de ser molt polits. El que s’aconsegueix fàcilment pentinant-los molt enganxats al cap i cap amunt.

– Còctel de Textures. Es tracta que el que recull és casual, així que permet trenar alguns flocs “normals” al costat de flocs texturitzats o cardats.

– Semi- recollit. Només cal recollir la capa superior i dels laterals, per muntar a la part alta del cap formant gest i volum enlairat de l’arrel, donant-li formes buides i d’aparença casual.

– Spray fixador. És la clau per canviar el moviment i direcció habitual del cabell. S’aplica després de rentar i assecar el cabell amb el cap volta cap avall, vaporitzant tota la línia d’arrel des del frontal fins al clatell. Les ceres ens ajuden a donar elasticitat i textura al cabell.

– Tenacilla i planxa. Un cop el cabell està subjecte a la zona cranial, només cal utilitzar pinces o planxa per donar forma i gest als flocs.

Per Belleza Activa / ACPG – Redacció