Recollits més de 5.000 quilos en el primer Gran Recapte d’aliments d’Andorra

recapteLa  prova pilot ha superat totes les expectatives i malgrat no disposar de dades oficials, els organitzadors han confirmat que de moment ja s’han superat els 5.000 quilos d’aliments. La iniciativa coneguda com a primer Gran Recapte d’aliments d’Andorra ha estat organitzada pel Comitè Andorrà del Voluntariat i s’ha centrat en la parròquia d’Andorra la Vella, amb la participació del Centre Comercial Andorra, Pyrénées i Leclerc Hiper Andorra. Els tres centres comercials han estat l’escenari d’aquesta iniciativa solidària que destinarà tots aquests aliments al banc d’aliments de Càritas Andorrana, gràcies a les aportacions dels clients dels grans magatzems. Dilluns és previst que es conegui la xifra oficial de quilograms recollits, tot i que, la ministra de Cultura, Joventut i Esports, Olga Gelabert ha destacat que “no sabíem a quina xifra arribaríem perquè no teníem antecedents, però crec que ha estat un èxit i la veritat estem molt contents”. Arran de les bones xifres aconseguides per la prova pilot, Gelabert també ha comentat que “la idea seria sumar parròquies i supermercats”. Per la seva banda, el coordinador de Polítiques de Joventut i Voluntariat, Agustí Pifarré, també ha posat en relleu que “nosaltres pensàvem que amb una trentena de voluntaris faríem, però finalment hem tingut una resposta excel·lent i hem superat els 50 voluntaris”

El primer Gran Recapte d’aliments d’Andorra ha estat tot un “èxit”, així ho han definit els organitzadors i voluntaris que es trobaven aquesta tarda a la Sala Àgora del Comú d’Andorra la Vella agrupant i comptant les diferents caixes que arribaven dels diferents supermercats. Malgrat que encara no es disposa d’una xifra oficial, els organitzadors han confirmat que de moment s’han superat els 5.000 quilos d’aliments, tot i que, fins al dilluns vinent al migdia no es podrà confirmar de forma oficial la xifra total.

La iniciativa creada pel Comitè Andorrà del Voluntariat s’ha dut a terme al llarg d’aquest dissabte com a prova pilot pels centres comercials de la parròquia d’Andorra la Vella com són el Centre Comercial Andorra, Pyrénées i Leclerc Hiper Andorra. Els clients d’aquests grans magatzems han tingut l’oportunitat de col·laborar en aquest projecte comprant diferents aliments bàsics i dipositant-los en els diferents llocs habilitats pels centres comercials i els voluntaris. Totes aquestes aportacions aniran destinades al banc d’aliments de Càritas Andorrana i l’objectiu dels organitzadors és poder crear una diada en favor de la solidaritat i el voluntariat.

La ministra de Cultura, Joventut i Esports, Olga Gelabert, ha destacat que “no sabíem a quina xifra arribaríem perquè no teníem antecedents, però crec que ha estat un èxit i la veritat estem molt contents”. La voluntat d’ampliar aquesta iniciativa arran de les bones xifres aconseguides també ha sorgit i fins i tot, la ministra ha comentat que “la idea seria sumar parròquies i supermercats a aquesta iniciativa”. A més, Gelabert també ha valorat l’opció de poder enviar aquest producte a altres organitzacions tenint en compte la gran quantitat d’aliments recollits, tot i això, ha afirmat que “són productes d’una caducitat molt llarga i quan fem una valoració de tot el que hem recaptat veurem si ens plantegem enviar una part fora”.

Per la seva banda, el coordinador de Polítiques de Joventut i Voluntariat, Agustí Pifarré, ha remarcat que “nosaltres pensàvem que amb una trentena de voluntaris faríem, però finalment hem tingut una resposta excel·lent i hem superat els 50 voluntaris”. A més, Pifarré ha posat en relleu que “aquesta és una campanya genèrica que pretén recollir aliments bàsics”, el coordinador també s’ha mostrat favorable a incrementar la xifra de parròquies i supermercats de cara a futures edicions.

Aprofitant la Setmana europea de prevenció de residus, Gelabert ha recordat que “totes les caixes que s’han utilitzat per empaquetar els aliments són de cartó i plàstic reutilitzables”.

Text i foto: ANA

1 comentari

Comments are closed.