Recollida de signatures perquè s’aboleixi la llei de tinença de gossos perillosos

Un jove ha iniciat una campanya de recollida de signatures a la plataforma change.org per reclamar al Ministeri d´Agricultura que aboleixi la llei sobre la tinença de gossos considerats potencialment perillosos. La proposta demana que l´ús del morrió només sigui obligatori en cas de conducta agressiva demostrada.

El Blue és un american standford, una raça de gos catalogada com a potencialment perillosa i que per aquest motiu, a la via pública ha d´anar lligat, com qualsevol altre gos però a més ha de portar morrió. El seu propietari, l´Alexis, ja fa unes setmanes que ha iniciat una campanya de recollida de signatures per demanar al Ministeri d´Agricultura que aboleixi l´actual llei de tinença d´aquestes races.
 
A més, asseguren que aquests mesos d´elevades temperatures és especialmente perillós per a l´animal portar el morrió ja que aquests aparells no permeten a l’animal obrir la boca correctament i per tant poder respirar. Com a alternativa proposen que siguin considerats perillosos aquells animals que es demostri, a través d´una prova, que tenen una conducta agressiva real. Segons l’ACANA, a més, també proposen una titulació per a propietaris i animals.

La campanya ja porta més d´un centenar de signatures. Quan assoleixin les 200 la plataforma enviarà la petició al Ministeri d´Agricultura d´Andorra.

19 comentaris

 1. Los Pitbull han sido retratados como animales peligrosos, violentos y poco confiables en estos últimos tiempos. Sin embargo, lo que la mayoría no conoce acerca de esta raza es que durante 150 años, los Pitbull eran considerados el perro ideal para cuidar de los niños de la casa.

  Sorprendentemente, el apodo de esta raza fue “perro niñera” por un siglo y medio. Si había niños en la familia, seguro había un Pitbull ya que era considerado el perro más confiable y más apto para estar con niños. Pero el símbolo de perro familiar fue destruido para popularizar la raza como “perro de hombres rudos”. Esto resultó en Pitbulls criados indebidamente que, tal como puede hacerlo un Chihuahua, se vieron envueltos en varios incidentes como resultado de esto. Hoy son los Pitbull quienes se llevan la mala publicidad, antes fueron los Rottweiler, antes de ellos los Doberman y así sucesivamente.

 2. Y por favor basta de infantilismos… de que si ha sido educado o no… ni de las personas uno se puede fiar y más de un perro seleccionado geneticamente para ser agresivo.

 3. Lo que yo no veo normal es que la gente tenga estos animales peligrosos, y si que hay razas peligrosas y que han sido seleccionadas para tener caracteristicas potencialmente mortales como por ejemplo que tienen el instinto de morder y no soltar y de ser posible en el cuello hay una infinidad de vídeos de ataques mortales de estos perros, así yo no estoy de acuerdo que los niñatos caprichosos ahora no les de por precautelar la seguridad de los demás.

  1. Tens tota la rao del mon home! Per aixo jo, tenin una nena petita tinc un gos agresiu.. per haver si se li tira directament al coll i ens mati el dia menos pensat a tots els de casa.. es un autosuicidi!! Estem molt pirats!! Nose com no em treuen a la nena per exposar-la a tal perill de veritat q no entenc que faig a casa i no a la 4a planta!

  1. La teva opinió es tan respectable com la meva. Jo TMB tinc dues nenes petites i una golden retriever i estic molt segur amb ella. Però no em negaràs que la història entre l’home i la domesticació del llop, per buscar sinergies entre les dues especies (el llop obtenia menjar a canvi de a protecció del bestiar) ha estat llarga, es el que es diu evolució dirigida o genética tradicional. En ella es buscaven qualitats dels gossos creuan races amb qualitats desitjades. En alguns casos es buscaven qualitats com la caça, la protecció, el seguir rastres i també l’agressivitat i l’atac o la lluita. D’aquests creuaments han sorgit les races actuals i les diferencies entre elles. Estic d’acord que l’educació es important però no ho es tot, els components genètics son també importantíssims. Quans atacs a persones has sentit de golden retrievers o labradors? I no ho dic jo que soc un simple biòleg ho diuen els experts, per això s’han fet les lleis. A més segurament tu has educat el gos amb dedicació i seny però no es el cas de tots. Passi un bon dia.

   1. Per aixo es demana passar un control d’agressivitat inclus un test psicologic al amo que vulgui tenir un gos d’aquestes caracteristiques.. d’altra banda.. en l’actualitat.. hi han mooooolts mes casos de desgraciats que fan mal, maltraten psicologicament i fisicament als gossos que no al reves.. el gos es l’esser mes fiel que et pots arribar imaginar.. mes que la majoria de persones.
    Com s’ha mencionat en el msg anterior.. han sigut les persones que han creat aquets gens en el seu moment.. nose qui es mes perillos aleshores..

     1. D veritat, es q resulta dificil fer veure/ entendre a les persones que no han tingut gossos als que se li obliga portar morrio. Tot i q els que en tenim.. paguem seguro de responsabilitat civil si o si ( uns 100€ anuals ), tots estan amb passaport i xip si o si ( algo que es obligatori per tots pero la majoria s’hu passen pel forro ) i portem les vacunes al dia si o si ( vacunats de la rabia ), tinguem que portar sempre la documentacio a sobre, que no puguin correr lliures com la resta ( sancio de 3.000€ ) i tinguin que portar morrio encara que estigui passan calor extrema.

      Tan dolents no seran si hi ha gent enamorada d’aquests amics de 4 potes..
      Tot i aixi, insisteixo que apart de tot aixo.. nomes per anar sense morrio principalment en epoques de calor, passariem un control tan el gos com el amo..

      I estigues tranquil.. pq per norma general qui te aquets gossos no el treuen a passejar per la av Carlemany.. sino q fara tot lo possible per portar-lo a fer exercici i si pot ser.. per la montanya pq puguin correr.

      De noticies s’en troven de bones i de desagradables.. jo et parlo de la realitat en la que visc diariament amb el meu Blue i a Andorra.

  1. Estic d’acord amb tu! I mira que “només” tinc un golden retriever, pero l’agressivitat que poden tenir els gossos, en realitat ve dels amos ! A veure quan s’ensenya més a les persones a educar un gos, i no s’els hi deixa pas així com si fos una joguina !

 4. Doncs jo amb tot el respecte amb l’Alexis m’hi oposo. Tinc nens petits i també tinc una gossa de raça no perillosa. Estic a favor de la llei i no sempre és compleix.Hi han moltes races per triar que no representen cap perill. La seguretat es essencial. El risc ha de ser zero!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.