Recerca històrica per “dignificar” la gastronomia andorrana

Aconseguir que la gastronomia sigui un complement destacat de l’oferta turística d’Andorra. Aquest és l’objectiu del projecte entre el Govern i l’Institut d’Estudis Andorrans per definir el patrimoni gastronòmic del país.

Les dades de la darrera enquesta del CRES es feien ressò d’una part d’aquest estudi i deixaven clar que bona part de la població té dificultats per nomenar algun plat típic de la nostra gastronomia. I en aquest sentit poden sorgir dificultats, ja que per definir i potenciar els plats que conformen el receptari andorrà cal primer disposar de coneixements.

El projecte persegueix impulsar i posicionar Andorra com una destinació de turisme gastronòmic atractiva a través del coneixement previ del patrimoni gastronòmic del país. “Tots estem convençuts que la gastronomia és un valor afegit i que té un pes cada cop més associat al turisme”, explica el ministre d’Educació, Eric Jover, qui insisteix que l’objectiu de l’estudi és “dignificar” la gastronomia andorrana.

Un treball de recerca bibliogràfica d’antics receptaris i coneixements de la gent gran o dels professionals és una de les bases del treball previ que ja s’està realitzant. L’estudi està coordinat per la doctora en sociologia de la universitat de Tolosa Diana Oliveira. La qüestió ha estat el tema central de la taula rodona que s’ha celebrat al Centre de Congressos de la capital amb el títol “Identificació i valorització del patrimoni gastronòmic andorrà”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.