Laboratori376, en col·laboració amb el Departament de Patrimoni Cultural- Àrea de Museus del Govern d’Andorra i amb altres museus del nostre territori, llança una convocatòria per a artistes plàstics i visuals del país, per a la creació de projectes artístics i d’obres d’art que s’inspirin en el patrimoni dels museus d’Andorra i amb l’imaginari que generen en la nostra cultura, representada als museus, sota la mirada dels estereotips de gènere.

Com que s’emmarcarà dins del festival espanyol Miradas de Mujeres, del mes de març del 2016, el requisit més important és que els artistes treballin la seva obra des de la perspectiva dels estereotips de gènere, basant-se en el patrimoni dels museus que tenen a l’abast.

També es valorarà la contemporaneïtat del discurs, el concepte de gènere, l’adequació a l’espai disponible i l’economia dels mitjans.

Es pot treballar amb qualsevol disciplina o llenguatge artístic (pintura, dibuix, escultura, collage, fotografia, vídeo, pràctiques d’arxiu i documentació, instal·lacions, performances, etc.) on s’interpretin els estereotips de gènere.

La convocatòria és per al mes de març del 2016 i és oberta a tots els artistes, sense distinció de gènere, de nacionalitat andorrana o residents al Principat.

Per a aquest projecte els artistes disposaran d’una contribució de 200 € per part dels museus com a ajut per a la producció. S’estudiarà la possibilitat d’aconseguir patrocini privat per als projectes que tinguin l’aprovació del jurat i que no hagin estat seleccionats.

 Els museus participants són:

  • Museu Nacional de l’Automòbil
  • Museu Casa d’Areny-Plandolit
  • Museu Postal
  • Museu Casa Rull
  • Farga Rossell, Centre d’interpretació del ferro
  • Museu del Tabac
  • Museu del Còmic
  • Museu MW de l’Electricitat.

Laboratori376 és un col·lectiu format per Helena Guardia i Joana Baygual, que compta amb la col·laboració puntual d’altres artistes i que ja l’any passat va organitzar durant el mes de març la marató de vídeo-art, dins del festival espanyol Miradas de Mujeres.

L’interès de laboratori367 és col·laborar en la dinamització de la vida artística i cultural d’Andorra i en la difusió i la projecció del art contemporani en el país i dels artistes andorrans cap a l’exterior.

Els artistes interessats tenen fins al 28 de febrer del 2015 per preseleccionar dos museus amb què estarien interessats a desenvolupar el seu projecte artístic i comunicar-ho per correu a laboratori376.

També tenim la intenció d’organitzar amb els artistes interessats a participar un taller orientatiu amb un expert, per donar eines per la creació del projecte.

Les bases de la convocatòria es poden demanar a laboratori376@gmail.com.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada