Rebelo: “Amb la vostra suor i dedicació heu contribuït a què Andorra sigui rica i poderosa”

Després del concert del cantant portuguès David Carreira, que ha reunit unes 1.200 persones, el president de Portugal, Marcelo Rebelo de Sousa s’ha dirigit al públic assistent amb un discurs molt emotiu i patriòtic per retre homenatge als seus compatriotes, tot mostrant el seu orgull per ser el president també dels portuguesos que viuen a l’estranger. “La comunitat portuguesa treballa tots els dies al comerç, la indústria, els serveis, l’hostaleria… amb el vostre treball, suor, competència i dedicació, esteu aquí en nom de Portugal per contribuir que Andorra sigui rica, poderosa i justa”, ha assegurat Rebelo. La comunitat portuguesa s’ha mostrat eufòrica i emocionada amb les seves paraules, i li ha manifestat el seu afecte un cop s’ha dirigit a l’aparcament dels Veedors, on l’esperaven les diferents associacions empresarials, culturals i esportives lusitanes i on s’ha celebrat un aperitiu popular.

El president de Portugal, Marcelo Rebelo de Sousa, ha estat ovacionat aquest divendres a la tarda al Prat del Roure després de dedicar unes paraules de reconeixement envers la comunitat de residents portuguesos al país, que ascendeix a les gairebé 11.000 persones. Rebelo ha volgut destacar la seva importància a Andorra assegurant que amb el seu treball, suor i dedicació han contribuït a fer Andorra rica i poderosa. En aquest sentit, ha afegit que “treballem a fora amb sang portuguesa per construir una Andorra millor”, i ha reconegut que no és fàcil viure lluny de casa i del territori on neixes, tot destacant que també els seus cinc nets viuen fora de Portugal. 

Rebelo de Sousa també ha volgut explicar als seus compatriotes l’esforç que està fent Portugal per recuperar l’economia, els llocs de treball, per superar la crisi i fer créixer la justícia social. També ha remarcat la fraternitat entre Portugal i Andorra, tot reiterant el seu suport a la candidatura andorrana per acollir la Cimera Iberoamericana el 2020 i a l’acord d’associació amb la Unió Europea.

De la seva banda, el cap de Govern, Toni Martí, també s’ha dirigit a la multitud, tot i que ha fet broma assegurant que al costat del president de Portugal ell era “un aficionat”. Martí s’ha sumat al reconeixement de l’Andorra plural, destacant que el país s’ha forjat gràcies a l’ajuda de moltes nacionalitats. En aquest sentit ha destacat la visita simbòlica que va fer, per primer cop un cap de l’executiu, a Ponte de Lima i Viana do Castelo, les localitats d’origen de molts residents portuguesos a Andorra, i ha agraït a la comunitat portuguesa tot el que ha aportat a Andorra des dels anys vuitanta. Així, ha volgut remarcar, en un moment en què “es discuteix tant d’immigració” el paper d’Andorra com a país d’acollida.

Després de saludar i fer-se fotografies amb una multitud de persones, el president de Portugal, que ha estat rebut pels cònsols d’Escaldes-Engordany, Trini Marín i Marc Calvet, s’ha acostat als estands on s’havien instal·lat les diferents associacions de residents portuguesos, com el Club d’Empresaris Portuguesos d’Andorra (CEPA), la Casa de Portugal, l’Associació Alto Minho o la Penya Encarnada. Els seus membres li han fet obsequis, li han ofert menjar i beure típic de Portugal i han mostrat el seu agraïment per la visita que ha fet al Principat. 

ANA

4 comentaris

  1. Josep… es que si no fossin els portuguesos i espanyoles… encara estaveu a la montanya amb les vaques !!! No ens enganyem, el contribut dels imigrants, sobretot d’ aquestes dues nacionalitats va ser decisiu per fer creixer Andorra. I li dic més… si algun dia marxessin tots els imigrants… ja podrian als Andorrans fer lo mateix !!! Perque Andorra s’ aniria a prendre per c..

    1. Crec que vostè te un problema de compressió lectora.Al meu escrit diu que abans dels portuguesos havien vingut altres persones que van ser els que realment van canviar el país. Però aquí sembla que només els portuguesos han fet algo. De fet demano el mateix reconeixement pels espanyols. No cal que em digui més. De fet no m’importa

  2. Aquí sembla que abans de que vinguessin el portuguesos estàvem a l’edat mitjana. Abans de que hi arribessin avien vingut moltes altres persones que hi han contribuit tant o més que els portuguesos a l’Andorra que coneixem avui. Ja n’hi ha prou de penjar medalles sempre als mateixos

    1. Definició del verb Contribuir: “tenir part en una obra comuna, concórrer-hi. ” ningú diu que la comunitat portuguesa hagi estat la única en fer crèixer Andorra. Però tampoc es pot negar que ha tingut un paper important

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.