L’ús que fem dels dispositius electrònics ha fet que arribem a preguntar-nos fins a quin punt ens afecten físicament.

Un estudi realitzat per Clínica Baviera en el qual han participat 1.403 persones ha volgut establir de forma empírica la incidència que una vida utilitzant de forma exagerada el mòbil o davant d’una pantalla d’ordinador pot tenir sobre els humans.

Segons l’estudi que rep el nom de “Ús de dispositius electrònics i molèsties visuals”, el 26,1% de les persones que passa més de sis hores davant d’una pantalla acaba patint fatiga visual. Al mateix temps, un 17,9% pateix sequedat ocular i un 17,2% té mals de cap.

Entre les persones que fan servir ulleres o lents de contacte aquesta afectació és més gran. Les xifres per a aquest cas són del 28,5% en fatiga visual, de l’22,2% en sequedat ocular i del 21,1% en mals de cap.

L’estudi també revela quin tipus d’ús fan els espanyols dels dispositius. Clínica Baviera identifica els “heavy users” que són els que passen més de 6 hores davant d’una pantalla i que representen el 32,7% dels espanyols. En aquest sector de la població la mitjana d’hores que les persones passen davant d’una pantalla és de 9 hores al dia.

Al contrari que aquests, els anomenats “light users” són aquells que passen una mitjana de 2,4 hores diàries i representen el 27,2% de la població.

Enmig de les dues franges dels “mèdium users” són aquells que passen una mitjana de 5 hores diàries i que representen el 40,1%.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada