Jean-Michel Rascagneres, nou president del Consell d’Administració de la CASS, diu que el sistema de pensions té una data de caducitat si no s’hi fan reformes profundes. El motiu, insisteix, és que cada vegada hi ha més pensionistes i menys població activa. Per analitzar la situació, recordem-ho, la CASS ha encarregat un nou estudi actuarial del sistema de pensions a una empresa especialitzada.

“Per cada euro cotitzat s´estan pagant tres. Això fa que el sistema de pensions tingui una data de venciment si continua com està actualment”. Així ho ha afirmat Jean-Michel Rascagneres, president actual de la Caixa Andorrana de Seguretat Social, que ha afegit que es tracta d´una problemàtica comuna a la majoria dels països desenvolupats. Rascagneres ha recordat que l´estudi actuarial de la CASS de fa dos anys afirmava que seria a partir del 2030 quan hi hauria un problema de finançament de les pensions. El nou treball haurà de servir per saber si es confirmen aquestes prediccions.

Per ara, la CASS ha encarregat un nou estudi actuarial a través d´un concurs internacional. L´empresa guanyadora és una societat especialitzada francesa i té dos mesos per dur a terme els treballs d´anàlisi que permetran fer previsions a 20 o 30 anys del futur de les pensions. L´estudi també haurà de servir per fer recomanacions sobre les solucions.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada