Rascagneres alerta que si el Consell aprova la despenalització de l’avortament Vives la podria portar al TC

L’exdegà del Col·legi d’Advocats, Jean Michel Rascagneres creu que la pregunta clau en el debat sobre la despenalització de l’avortament és si és constitucional o no. Així ho ha expressat aquest dimecres en una entrevista al programa Ara i Aquí de RNA, on ha explicat que si el Consell General aprovés la despenalització, el ‘sistema normal’ seria que el copríncep episcopal portés el text al Tribunal Constitucional, que hauria de decidir què vol dir la Constitució quan assenyala que s’ha de protegir la vida en totes les seves fases.

Rascagneres ha recordat que la Constitució estableix que s’ha de protegir la vida en totes les seves fases, una premissa que en el moment de l’aprovació de la Carta Magna tothom tenia clara, precisament per l’existència del copríncep episcopal. Per aquest motiu, considera que si el Consell General acabés aprovant la despenalització de l’avortament, el copríncep podria portar el text al TC. I en el cas que el tribunal considerés que la llei correspon a la Constitució, el ‘copríncep hauria de reaccionar’.

Jean Michel Rascagneres ha recordat que el país té dos coprínceps i que gràcies a ells ‘Andorra continua existint’ i ha afegit que donat el cas, hi ha un risc important que el copríncep episcopal consideri que el poble no vol continuar amb el coprincipat si s’aprova un text d’aquestes característiques.

Pel que fa a la ratificació per part francesa del conveni de no doble imposició signat amb França aquest dimarts, Rascagneres creu que podria anar lligada a l’entrada en vigor de l’IRPF a Andorra.

1 comentari

  1. Sr Bisbe Moltes gracies per tot. No podem tenir Casinos no li agrada el Joc, No podem tenir Putes, perque les prefereix a la Seu, No podem tenir llei de l’avortament perque la biblia diu que no, Jesus i el nou PAPA van dir als seus seguidors que es venguin les seves posecions com Sant Francsic d’Assis per ajudar els pobres, i el bisbe no a fet res, cuidar del seu patrimoni, donar consells als Andorras,….QUINA BANDA DE FALSOS !!!!! sI AQUEST SENYOR JA NO ENS VOL REPRESENTAR, FEM UN REFERENDUM, POTSER TINDREM UNA SORPRESA,Sr Rascanyeres, si vol pot anar a Missa cada dia, pero la majoria de la gent del Pais, no les Viudes Milionaries, la gent Normarl, pasem BASTANT DEL BISBE I LA ESGLESIA !!!! Si deixar aquesta Farsa, vol dir que tindrem que fer el cami sols, ADEU SR BISBE !!!!!!

Comments are closed.