Ramon Villanueva torna a guanyar el Concurs de Fotografia de Natura

La 4a edició del Concurs de Fotografia de Natura, que tenia com a tema les pedres del Comapedrosa, ja té guanyadors. El primer premi ha estat per Ramon Villanueva, que ja havia guanyat fa dues edicions,  amb una fotografia titulada La Coruvilla. “Amb aquesta imatge volia transmetre la integració entre la natura i l’acció de l’home a través de l’arquitectura, amb aquests murs de pedra que delimiten els prats on peixen els animals”, explica Villanueva.

El segon premi ha estat per Sergi Forcada amb Mirada de llibertat. “M’agrada fotografiar les postes de sol i just en el moment en què anava a fer una foto un ocell es va posar sobre una roca. Vaig intentar captar aquell moment de llibertat i benestar”, explica Forcada, que com la tercera guanyadora, Sònia da Costa, quan va fer la foto encara no sabia la temàtica del concurs. La fotografia presentada per da Costa es titula Racons que donen calma a l’ànima. “M’agrada sortir a la muntanya amb excursions guiades i durant una sortida va ser el guia qui em va animar a presentar-me al concurs”, assegura la tercera guardonada.

El conseller Sergi Gueimonde, en nom del jurat, ha estat l’encarregat de lliurar els tres premis i ha remarcat sobretot la bona qualitat de les imatges presentades “i més tenint en compte que enguany la temàtica era més complexa”.

Organitza el concurs el Centre d’Interpretació del Comapedrosa, el CIC, com a acció per posar en valor el patrimoni natural i cultural del Parc Natural del Comapedrosa i, en general, donar a conèixer la riquesa del país.