Ramon Plaus y Gerard de la Casa guanyadors en la Pujada a Marganell

casaEls pilots de l’Automòbil Club d’Andorra (ACA), Ramón Plaus (CM) i Gerard de la Casa (Turismes), van ser els grans triumfadors de la VII Pujada a Marganell-Can Massana, penúltima prova del Campionat de Catalunya de Muntanya. Amb aquest resultat, de la Casa es va proclamar campió de l’esmentat certamen, per segon any consecutiu, en l’apartat de turismes

La setena edició de la Pujada a Marganell-Can Massana, organitzada pel Mot Club Manresa, es va disputar en el seu escenari tradicional, és a dir a partir del km, 7,85 de la carretera BV-1123 fins al final de la mateixa. En total 2,785 km en una carretera ampla (6 mts mínim) i amb un asfalt en perfectes condicions. Els participants van completar 2 pujades d’entrenaments i 3 pujades de competició, d’aquestes solament els dos millors crono es comptabilitzaven en la classificació final.

En la categoria CM i Monoplazas, es va produir l’esperada reaparició de Ramón Plaus (Speed Car) una vegada recuperat d’una lesió que l’ha tingut pràcticament tota la temporada sense competir.

A pesar que Plaus havia comentat: “Vaig a provar, si veig que la cama em molesta i no puc pilotar amb normalitat no seguiré, des de la primera pujada de entrenaments es va poder comprovar que els temps eren molt competitius”. En les pujades de carrera, el pilot andorrà va ser el més ràpid en la dues primeres, sent el primer a baixar la barrera del 1’24”, en la pujada que tancava la prova els seus rivals directes el van superar però en el suma general dels cronos, va aconseguir el triomf final per 1 dècima de diferència.

Ramonet es mostrava molt satisfet al final de la seva primera matinal de competició, en condicions normals, de la present temporada: “Estic molt content pel triomf i per com m’he trobat físicament al volant del Speed Car. Tot ha funcionat de manera impecable, hem hagut de córrer molt per poder aconseguir el triomf”.

En aquesta mateixa categoria, el també piloto del ACA, Domingo Mesas, es va classificar en la 7ª posició, sens dubte la seva mecànica no es va adaptar a una pujada molt ràpida.

A Marganell la categoria Turismes va estar dominada de manera clara pel Seat Còrdova WRC, preparat per Baporo Motorsport, amb Gerard de la Casa al volant. Malgrat no tenir un rival directe en la lluita pel triomf, el pilot andorrà es va esforçar al màxim i va assolir un millor crono de 1’26”963 en la segona pujada de carrera, quedant a poc més de 3 dècimes dels CM. Al final cinquè triomf, en les sis proves disputades en el campionat, i un altre títol per a Gerard: “L’absència de Salvans, el nostre principal rival durant tota la temporada, ens deixava un marge més ampli per concretar al títol. Malgrat tot hem anat tan ràpid com ha estat possible, per a mi és la millor manera de mantenir la concentració i no cometre errors sobre tot en una pujada com aquesta”.

Lluis Bigordà (Seat León), també va completar una excel·lent participació en la pujada del Moto Club Manresa. En aquesta ocasió es va situar just darrere de Gerard de la Casa en el Grup A i va mantenir la incertesa fins a l’últim moment de situar-se en el podi absolut de Turismes, al final va aconseguir la quarta posició a menys de 3 dècimes de l’esmentat podi.

Bigordà comentava d’aquesta manera el desenllaç de la pujada: “En la primera pujada de carrera m’he trobat amb una bandera groga i pràcticament he hagut de parar. En les dos següents he anat al màxim però el podi de turisme no ha estat possible. De tota manera molt satisfet per com s’ha desenvolupat tota la jornada”.

Per a la cita de Marganell, Eduard Andueza va decidir competir amb l’històric Seat Panda, i va encertar, va rebre el suport dels afeccionats i va estar en el lloc que les prestacions de la seva mecànica li permetien: “En aquesta pujada tan ràpida poc més podia fer. No he tingut problemes ho he passat bé poc més li puc demanar al Panda”.

La tradicional Pujada a Sant Feliu de Codines, el proper 2 de novembre, tancarà la temporada del Campionat de Catalunya de Muntanya.

(Text i foto: Fotoesport)