09DMCa0159Ramón Plaus (Speed Car) i Gerard de la Casa (Seat Còrdova WRC) van tornar a ser protagonistes en una prova del Campionat de Catalunya de Muntanya, En la XVI Pujada a Callús – St. Mateu de Bages, Plaus va quedar a un sospir de la primera plaça de la classificació absoluta mentre que Gerard de la Casa va superar totes les adversitats per aconseguir el triomf en una pujada, l’única, que l’any passat se li va resistir.

La prova es va disputar en l’escenari habitual, és a dir en la carretera BV-3003 que uneix les localitats de Callús i Sant Mateu de Bages, entre les fites 0,70 i 6,00..

La prova organitzada pel Moto Club Manresa va tenir una excel·lent inscripció. cal destacar la presència dels pilots bascos, Francisco Egozcue i Ordoki Arkaitz, que li van donar un plus de competitivitat entre els habituals de la categoria de Monoplaces.

Categoria Monoplaces, Ramón Plaus, va començar la prova amb força i va marcar el millor registre en la primera màniga d’entrenaments i va ocupar la segona posició en la següent màniga a gairebé 2” del Demon Car de Francesc Munne. Amb aquestes perspectives semblava que el triomf era possible.

En la primera carrera, Ramonet, va quedar a 3 dècimes de Jordi Galofré. En la prova que tancava el meeting Ramonet va sortir decidit a anar a per totes, però en aquesta ocasió la sort no va estar de la seva part, aquest era el comentari del pilot andorrà: ‘El Speed Car va fallar en diverses parts de la pujada, suposo que a causa d’un problema electrònic. Malgrat tot vaig rebaixar el meu temps però no va ser suficient per rebaixar el temps de Galofré de la primera pujada. Estic convençut que sense aquesta fallada el triomf no se m’hagués escapat’.

Pel que fa a Domingo Mesas, segon representant del ACA entre els CM, va tornar a treure el màxim rendiment de la mecànica que disposa, mentre que Claude Darne va tornar amb el Fórmula, tal com va anunciar, però els registres no van ser en cap moment els esperats.

Categoria Turismes, Gerard de la Casa va tornar a ser el més ràpid en aquesta categoria, malgrat perdre’s la segona pujada d’entrenaments pel trencament de la carcassa de la caixa del canvi de velocitats.

Així doncs, el pilot andorrà va tenir una jornada agitada, en algun moment es va arribar a plantejar la possibilitat de no poder completar la competició. al final es va poder esmenar el problema i la prova va retornar a la normalitat per al defensor del títol: ‘Encara que no teníem massa temps, vam decidir canviar el canvi de velocitats i intentar seguir en carrera. Els tècnics de Baporo Motorsport van aconseguir l’objectiu, el Còrdova va tenir el nivell competitiu habitual i va ser possible lluitar i al final aconseguir el triomf. Molt satisfet per com s’ha desenvolupat la jornada a Callús-St Mateu’.

En aquesta segona prova del campionat català de muntanya, va debutar Jaume Bartomeu al volant d’un dels VW Golf habituals en la GSeries2, degudament adaptat a l’asfalt, Bartomeu es mostrava satisfet al final d’aquesta primera experiència: ‘Ha estat el meu primer contacte amb l’asfalt. Les sensacions han estat molt bones he anat millorant els cronos a cada pujada. He intentat posar en pràctica tota la informació que he rebut dels responsables de Rabbit Team i espero seguir millorant en les següents proves d’un campionat que penso seguir amb assiduïtat’.

No va tenir tanta sort Eduard Andueza que iniciava la temporada en la pujada del Moto Club Manresa. El pilot andorrà no va poder completar cap de les pujades i en la qual tancava la jornada va patir una sortida de pista , aquest era el seu comentari de retorn a Andorra: ‘He tingut problemes de temperatura en el motor des del primer moment, he intentat aplicar solucions però no ha estat possible fer una pujada en condicions. En l’última, l’aigua que sortia del circuit tancat ha caigut sobre la roda posterior del cotxe i en una dels revolts he perdut el control. Els danys en el vehicle són mínims el que més em sap greu és no haver pogut gaudir de la prova amb normalitat’.

Veient la llista d’inscrits de la Pujada a Callús -St.Mateu de Babes es pot comprovar que la presència de pilots andorrans en aquesta llista ha crescut, encara que no de manera espectacular. Les previsions segueixen sent optimistes de cara a la propera cita del català de muntanya, en el Farell, el dia 18 de Maig.

 Classificacions XVI Pujada a Callús-St.Mateu de Bages

Monoplaces

1.-Jordi Galofré (CM), 2’42”589, 2.-Ramon Plaus (CM) a 0”222, 3.-Ordoki Arkaitz (CM), a 0”563, 4.- Francesc Munne (CM) a 1”126, 5.-Francisco Egozkue a 2”154… 9.-Domingo Mesas (CM), a 19”816.. 12.-Claude Darne (HR) a 38”496.

Turismes (Grup < > CM).

1.-Gerard de la Casa (GA), 2’54”603, 2.-Joan Salvans (GA) a 2”523, 3.- Luis Aguilera (A2) a 7”029, 4.-Jurado Oliveras (FX) a 8”550, 5.-Marsol Martinez (FX) a 9”658 … 23.-Jaume Bartomeu (FX) a 36”340.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada