Ramificacions a Andorra dels papers de Panamà


Mitjans de tot el món, coordinats amb el Consorci Internacional de Periodistes d’Investigació, han publicat aquets diumenge els anomenats papers de Panamà. Es tracta dels documents interns del despatx d´advocats panameny Mossack Fonseca, que es dedica a la creació de societats pantalla per facilitar l´evasió d´impostos. Una investigació que ja té les primeres derivades a Andorra.

Els anomenats papers de Panamà treuen a la llum milions de documents del despatx d’advocats panameny Mossack Fonseca, que expliquen com durant dècades aquest despatx s’ha dedicat a crear milers de societats pantalla per facilitar l´evasió d´impostos a nivell mundial. 

Els documents secrets, que han investigat periodistes d’arreu durant un any, inclouen correus electrònics, comptes bancaris, bases de dades, passaports i, sobretot, registres dels clients del despatx d’advocats. Clients entre els quals hi ha dirigents polítics mundials, personalitats de rellevància pública o futbolistes.

Una investigació que ja té les primeres derivades a Andorra. D´una banda, el consorci internacional de periodistes constata que Mossack Fonseca va treballar amb nombrosos bancs d’arreu, entre els quals BPA. De l´altra, arran de la filtració de mitjans mexicans es fan ressò del cas del destacat empresari mexicà Ramiro Garcia Cantú, que hauria evadit impostos creant societats pantalla a Andorra amb l´ajuda d´una societat del Principat.

3 comentaris

  1. Eiiiiii, xatos! I la Tissen? Això sí, que ningú taqui el bon nom d’Andorra!

  2. Esperem a veure si els EEUU i d’altres països són tant contundents amb els bancs que han afavorit el blanqueig i l’evasió d’impostos com ho han estat amb Andorra

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.