Ramaders d’Andorra celebra 20 anys amb l’aposta per potenciar un producte de qualitat superior

Ramaders d’Andorra celebra aquest any el seu 20è aniversari amb la voluntat de potenciar la producció i distribució d’un producte de qualitat mitjançant un sistema de cria tradicional respectuós amb el medi ambient. Per aquest motiu, la ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Silvia Calvó, juntament amb el gerent d’aquesta societat, Gerard Martínez, han participat en una trobada amb els mitjans de comunicació a l’explotació Casa Cametes, a Arans, aquest dilluns al migdia.

Martínez ha explicat que el futur de Ramaders d’Andorra passa per posar en relleu el valor del producte i els seus beneficis per a una alimentació saludable, l’economia nacional i el medi ambient. Amb aquest objectiu la societat ha plantejat diferents accions, d’entre les quals destaca la posada en marxa d’una nova campanya de comunicació per donar visibilitat al producte i a la seva vinculació amb el territori.

A més, la societat ramadera també aposta per impulsar la venda directa als establiments de restauració del país i per fomentar la sensibilització sobre els productes locals i el consum responsable a través de la col·laboració amb el projecte d’Escoles Verdes d’Andorra Sostenible.

La ministra Silvia Calvó ha destacat que Ramaders d’Andorra “ja és un projecte consolidat” que ara fa un pas endavant. En aquest sentit, Calvó ha assenyalat que la societat “aposta per la qualitat” mitjançant la producció i comercialització de “productes sostenibles” que serveixen també per valorar la biodiversitat i “cuidar les muntanyes”.

Ramaders d’Andorra va néixer el 1999 de la unió d’un grup de ramaders, amb la participació majoritària del Govern, amb l’objectiu de comercialitzar la carn del bestiar criat i engreixat dins del Principat. Llavors Ramaders d’Andorra comptava amb una quinzena de socis, una xifra que ha anat augmentant progressivament al llarg dels anys fins a arribar a un total de 60 membres el 2019.

Els socis treballen amb carn de vedella de la raça bruna del país, corders, cabrits i poltre. De fet, des de la seva creació l’entitat ramadera ha subministrat un total de 24.903.580 quilos de carn bovina, 497.325 quilos de carn equina i 1.215.695 quilos de carn ovina i de cabrum.

Tots aquests productes estan agrupats sota el segell oficial de control ‘Carn de qualitat controlada d’Andorra’ i la Indicació Geogràfica Protegida (IGP) Carn d’Andorra, que garanteix una producció seguint els mètodes tradicionals i que sigui sostenible.

TOTES LES NOTÍCIES