rajoy-vivesL’Arquebisbe d’Urgell i Copríncep d’Andorra, Joan-Enric Vives, ha rebut aquest vespre al Palau Episcopal de La Seu d’Urgell,  a Mariano Rajoy, President del Govern del Regne d’Espanya, en visita oficial al Principat d’Andorra.

El President Rajoy ha arribat al Palau episcopal acompanyat pel Ministre d’Hisenda i Administracions públiques, Cristóbal Montoro; l’Ambaixador d’Espanya al Principat d’Andorra, Manuel Montobbio; la Secretària d’Estat de Comunicació, Carmen Martínez Castro; i el Director del Departament d’Assumptes Europeus, Jorge Toledo Albiñana.

El President ha estat rebut pel Copríncep Episcopal, que estava acompanyat pel seu Representant Personal al Principat, Josep M. Mauri i la Secretària General dels Serveis del Copríncep, Concepció García Moyano.

El Copríncep Episcopal i el President del Govern Espanyol han mantingut una cordial trobada i han tractat temes d’interès mutu relacionats amb el moment polític i social que viuen ambdós Estats, i han pogut constatar les excel·lents relacions que existeixen entre el Principat d’Andorra i el Regne d’Espanya.

Els dos mandataris a l’inici de la seva reunió han expressat el seu suport a François Hollande, President de França i Copríncep francès d’Andorra, així com a tota la Nació Francesa pel tràgic atemptat terrorista d’aquest migdia, i han expressat la seva solidaritat amb les víctimes i les seves famílies.

Mons. Vives ha volgut remarcar la seva proximitat amb tot el poble Francès, i ha demanat que les llibertats i la pau siguin un compromís responsable de totes les nacions; i que els pobles d’Europa es mantinguin units en el rebuig dels camins d’odi i conflicte, i treballin junts sense por per forjar un futur de respecte mutu, solidaritat i llibertat per a les generacions futures.

Abans d’aquesta trobada, el Copríncep episcopal i el President del Govern ja varen tenir l’ocasió de reunir-se al Palau de la Moncloa, a Madrid, el 13 de març de 2013.

Aquesta és la primera visita oficial d’un President del Govern Espanyol al Cap d’Estat del Principat d’Andorra.

Text i foto: Bisbat d’Urgell

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada