Rajoy anuncia que el rei d’Espanya abdica en favor del seu fill (Vídeo)

El rei Joan Carles d’Espanya ha abdicat en favor del seu fill, el príncep Felip. Ho ha anunciat per sorpresa el president del govern espanyol, en una breu compareixença a la Moncloa. Serà el propi rei qui explicarà els motius que l’han portat a prendre aquesta decisió en una compareixença aquest mateix matí.

L’anunci ha arribat després d’unes hores d’intensos rumors. Tan aviat com el govern espanyol ha anunciat la convocatòria de la compareixença han començat les travesses sobre quin en podria ser el motiu. La renúncia del magistrat del Tribunal Constitucional caçat begut i sense casc o una profunda crisi de govern eren algunes de les apostes. Ningú imaginava encara que Rajoy estava a punt d’anunciar una de les notícies més importants des de la transició. El rei abdica en favor del seu fill, Felip de Borbó, de 46 anys.

Durant la seva compareixença, el president espanyol ha lloat la tasca de Joan Carles com a monarca i ha assegurat que espera que els ciutadans ho facin també en el procés que ara s’inicia, “en un clima serè amb tranquil·litat i i amb agraïment a la figura del monarca”. Rajoy ha destacat que Joan Carles “va ser el principal impulsor de la democràcia tan aviat com va accedir al tro que ara abandona”. “Ha estat el millor portaveu del regne d’Espanya”, ha afegit.

Rajoy convocarà demà mateix un Consell de Ministres extraordinari perquè en tractar-se d’una abdicació serà necessària l’aprovació d’una llei orgànica.

Text: 324.cat, imatge RTVE

1 comentari

  1. El Borbó a visitat per gairebé tots els països del món, mai a fet una visita oficial al nostre pais, tot i essent veïns, bons veïns…

Comments are closed.