Dissabte dia 13 d’abril, a les 19h, al centre Cívic El Passeig de la Seu d’Urgell es presentarà l’últim llibre de l’europarlamentari socialista Raimon Obiols. L’acte comptarà amb la participació de Joan Ganyet.

“El mínim que es pot dir” és una lúcida reflexió sobre el procés de construcció de l’alternativa democràtica i d’esquerres al règim franquista en els anys 50, 60 i 70 del darrer segle, per part d’un dels seus principals protagonistes. Queda reflectida en el llibre la indeclinable voluntat de lluita de Raimon Obiols, i tantes altres persones, per a assolir la unitat de les forces democràtiques i, dins d’ella, la unitat de les esquerres i, en especial, dels socialistes, que culminà amb la constitució del Partit Socialista de Catalunya.

L’autor dedica una atenció singular als esdeveniments que van dur al retorn del president Tarradellas i al restabliment de la Generalitat.

Però el llibre no és només una mirada retrospectiva. Hi ha també una profunda reflexió sobre la deriva de la societat en els temps actuals, quan el descrèdit de la política ha arribat a nivells perillosos.

Raimon Obiols, amb una prosa elegant que traspua una rica cultura humanística no exempta d’ironia, demostra ser un agut retratista dels nombrosos personatges –famosos o desconeguts- que ha trobat en la seva densa trajectòria vital en la política catalana, espanyola i europea.

Text: Progrés Seu d’Urgell

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada