Raiffeisen Andorra ha interposat a l’autoritat judicial competent un complement de demanda de nul·litat davant l´última resolució de l´AREB. La cooperativa considera que el darrer traspàs d´actius i passius de BPA cap a Vall Banc no s´hauria realitzat d´acord amb el que preveu la llei. Una venda irregular d´accions de BPA que generaria uns comptes ficticis o fraudulents.

L´última resolució de l´Agència de Resolució d´Entitats Bancàries del passat 13 d´octubre estableix el traspàs d´una cartera de 600 comptes valorats en 80 milions d´euros. Raiffeisen Andorra denuncia que aquesta migració no s’hauria realitzat en base al que estableix la llei de resolucions i reestructuracions bancàries.

Amb aquesta situació irregular, que l´AREB reconeix, s´hauria incomplert la resolució i Vall Banc no estaria complint amb les seves obligacions de solvència i liquiditat. Un escenari que provocaria vulnerabilitat entre aquests clients i, de retruc, en tot el sistema financer.

Eusebi Nomen assegura que l´AREB hauria comès una negligència en fer que Vall Banc actués d´entitat pont com a mecanisme de resolució de BPA. Aquest procés de resolució hauria provocat una pèrdua de valor de més de 300 milions d´euros, així com la destrucció de llocs de treball i la contaminació del compte custodi de Credit Suisse. Un compte que encara no s’hauria pogut desbloquejar.

La cooperativa també denuncia que l´AREB no ha confirmat sota quina base legal hauria estat actuant en aquest procés.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada