Raiffeisen i clients de BPA estudien demandar l’AREB per vendre el crèdit dels comuns als altres bancs

La cooperativa Raiffeisen i alguns clients de BPA podrien demandar l´AREB per la venda del crèdit als comuns a la resta de bancs. El portaveu de Raiffeisen, Eusebi Nomen, afirma que es tracta d´una acció il·legal i discriminatòria per a la resta de creditors de BPA. Creu que els preferentistes del banc, per exemple, també haguessin volgut bescanviar accions per deute dels comuns.

Alguns clients de BPA i la cooperativa Raiffeisen han deixat en mans dels advocats la possibilitat de demanar l´AREB per la decisió de cedir als altres bancs els crèdits que els comuns tenien amb BPA. Així ho ha anunciat el portaveu de la cooperativa, Eusebi Nomen, que considera que la decisió és discriminatòria per a la resta de creditors del banc, com ara els clients. I que vulnera la llei de resolució d´entitats bancàries.

Afirma que “permet a la banca andorrana alliberar-se de totes les conseqüències de quites que puguin haver-hi a BPA” i afegeix que “l’AREB havia d’haver fet un edicte anunciant que estava en disposició de vendre el deute dels comuns”.

Nomen assegura que molts clients de BPA que tenen preferents també haguessin volgut bescanviar aquestes accions per deute dels comuns, que té un risc molt inferior.