La  cooperativa Raiffeisen Andorra desconfia del procés de resolució de BPA que va donar lloc a Vall Banc. Diuen tenir informacions que apunten que els actius i passius de BPA no s’han traslladat a la nova entitat.

Segons Eusebi Nomen, portaveu de Raiffeisen Andorra, diverses persones han fet arribar a la cooperativa unes xifres sorprenents pel que fa a l’últim informe de balanç que ha lliurat BPA a l’INAF. Data del mes d’agost o setembre, i s’hi reflectiria que el balanç de l’entitat és de 1.760 milions d’euros i de 2.500 fora de balanç.

Unes xifres que els fan sospitar que el procés de resolució i traspàs a Vall Banc no ha tingut lloc: “resultaria que tots els actius i passius de BPA segueixen dins el balanç de l’entitat; els diners en dòlars, en euros, la renda variable i la part de renda fixa que no s’hagi venut. Semblaria ser que s’està fent una simulació de traspàs”.

La cooperativa ha destacat les complicacions que això implicaria als clients a partir de l’1 de gener, quan entri en vigor l’intercanvi automàtic d’informació: “si Vall Banc intercanvia les dades dient que un client té unes accions està faltant a la veritat perquè no estan al compte de Vall Banc, sinó a BPA”.

Per aquest motiu, des de Raiffeisen han fet una crida a l’INAF perquè faci públic el balanç de Banca Privada d’Andorra a dia d’avui per aclarir dubtes en aquest sentit.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada