Raiffeisen demana a l’AREB que reconsideri la seva proposta de resolució de BPA

La cooperativa Raiffeisen torna a demanar a l’AREB que estudiï la seva proposta de resolució de BPA perquè suposa una destrucció de valor de com a mínim tres-cents milions d’euros menys que la venda de Vall Banc a JC Flowers. Eusebi Nomen assegura que encara no s’ha formaltizat l’adjudicació i que si no es fa en tres setmanes s’anirà a la liquidació. A més, considera que la sentència del Constitucional obliga l’AREB a fer marxa enrere.

La cooperativa Raiffeisen ha presentat un estudi en què es compara la destrucció de valor en el cas de vendre Vall Banc a JC Flowers amb la de la seva oferta de fer de BPA un banc cooperatiu. Segons han explicat, la proposta de Raiffeisen retalla molt la destrucció de valor: “La diferència és brutal. En el pitjor dels escenaris l’oferta de Raiffeisen és de 300 milions d’euros millor que la proposta feta per JC Flowers.”

Nomen ha assegurat que l’adjudicació de Vall Banc encara no s’ha formalitzat i que només queden tres setmanes per fer-ho. Si no, ha dit Nomen, s’entendria com a silenci administratiu, el concurs quedaria desert i s’aniria a la liquidació del banc bo. Després de reiterar que tenen la sospita que BPA va tenir accés a corresponsals després de la nota del FinCEN, ha assegurat que la sentència del Constitucional sobre l’informe de l’INAF obliga l’AREB a fer marxa enrere: “Seria altament improbable que l’AREB tirés endavant una adjudicació atès que ara s’obre un nou termini per a impugnar el procés de resolució un cop s’hagi tingut accés a l’informe de l’INAF establint que BPA era una entitat inviable.”

Per tot plegat la cooperativa ha adreçat una altra carta a l’AREB on s’exposen diversos greuges i se li demana que estudiï les seves propostes. Segons ha informat Nomen, la Batllia ha admès a tràmit la demanda contra la resolució de l’AREB en què se li adjudicava Vall Banc.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.