Cada vegada és més freqüent que durant els períodes de vacances com el Nadal s’utilitzin les xarxes wifi que es troben de forma gratuïta en llocs públics, així com les que proporcionen hotels, restaurants i transports de les destinacions de vacances. Always On, empresa especialitzada en protecció digital, aporta una sèrie de pautes per conèixer les debilitats en matèria de seguretat que mostren aquestes xarxes.

La contrasenya és un dels factors fonamentals que determina el grau de protecció de les xarxes wifi. Depenent de si compta amb ella, la complexitat de la mateixa i la tipologia de seguretat wifi, la xarxa serà més o menys segura quan s’accedeixi a internet a través d’ella. A més, hi ha diverses modalitats de protecció, que varien entre WEP, WPA o WPA2, sent la primera la més segura i l’última, la que menys protegeix la informació dels dispositius.

A Espanya, les connexions que es duen a terme mitjançant les xarxes públiques guardaran tant l’email com l’adreça IP del dispositiu. Tots dos són dades úniques de cada terminal i la seva suplantació per dur a terme un ciberdelicte pot suposar un greu problema per al propietari de l’equip en qüestió.

Les dades que s’emmagatzemen en els serveis del proveïdor de la connexió wifi pública estaran a mercè dels hackers durant el temps que la xarxa ho hagi definit. Quant als termes i condicions d’ús es refereix, una vegada acceptat aquest permís ja no serà possible sol·licitar que s’eliminin les nostres dades a desconnectar-nos d’aquesta xarxa i estaran a disposició del proveïdor del wifi.

Una de les precaucions que es recomana des Always On als usuaris és desactivar l’opció de compartir arxius per minimitzar els perills de navegar per connexions públiques Si, a més, es vol evitar que algú pugui veure el correu o l’historial web, cal assegurar que a la URL del navegador aparegui https :, en lloc de http :, i el símbol d’un cadenat tancat. Això vol dir que la connexió està xifrada i una persona externa no pot en principi conèixer què es fa ni descobrir les contrasenyes.

Per Tecnonews / AMIC

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada