Quin plaer gaudir d’un bon bany! Ens submergim en aquest repte amb els millors aliats

Donar-se un bon bany és un moment màgic. És parar el temps per a dedicar-te a tu, per a submergir-te en aquells temes que et preocupen o et fan feliç, per a agafar alè i enfrontar-ho tot. És també un moment meravellós per a escoltar la teva música favorita o llegir un bon llibre o revista. I en aquest moment temporal també hi ha un buit per a cuidar-te per fora. Però… quin és el bany perfecte? Bussegem en aquest gran plaer!

El bany: la història d’un plaer

Com revela l’especialista de perfums de la Maison Dior, Elisabeth de Feydeau, el bany «és una posada en escena d’una mateixa», un moment per a assumir la nostra corporeïtat, sempre lligat al luxe.

La mateixa Cleòpatra, reina d’Egipte, en el seu paper de divinitat que li conferia el seu càrrec, se submergia en un bany de llet de ruca, gràcies al ramat de 700 caps, com relata el manuscrit grec el ‘Kosmètikon de Kléopatra’. Li afegia una dosi de suc d’àloe, una joia per a preservar la bellesa femenina que era coneguda com la ‘planta de la immortalitat’. L’oli de comí amb llavors de flors era un dels ungüents perfumats que li aplicaven les esclaves sobre la pell de Cleòpatra durant aquests banys, que eren tot un ritual de bellesa i luxe.

Durant el Renaixement, i per ordre del cirurgià d’Enric II, Ambroise Paré, els banys públics es tanquen en ser considerats focus de propagació d’epidèmies i malalties, mentre que la noblesa converteix el bany en un moment de socialització exquisida, amb música en directe i refrigeris.

La Reina Maria Antonieta bateja els «banys de Modèstia» amb aigua aromatitzada i saquets de plantes que l’alliberen de possibles gèrmens. La famosa reina francesa també utilitzava l’aigua de Houbigant amb propietats suavitzants i refrescants que aconsegueix que la pell recuperi la seva vitalitat i el seu aspecte radiant.

Alguns aliats per a un bany deliciós

En cada estació cal mantenir la barrera protectora de la pell sana i cuidada, evitant la sequedat a vegades causada per l’ús de gels de dutxa que no són adequats per a la teva tipologia cutània. Es recomanen els cosmètics naturals, perquè els que presenten agents detergents sintètics, ressequen la pell, afeblint la barrera cutània. A continuació et presentem una sèrie de productes que et poden interessar…

Gelée d’or, de Dior. Amb un estoig de vidre rodó i daurat, aquest cosmètic corporal embolica la pell amb una textura brillant, amb fines partícules daurades. El resultat és una aparença exquisidament daurada amb els contorns més potenciats. El seu preu: 79 €.

Body Mist Amsterdam Collection, de Rituals. Amb notes de Yuzu Japonès i Tulipa, aquest esprai corporal relaxa els sentits i garanteix la cura i la suavitat de la pell després d’haver gaudit d’un bon bany. El seu preu: 18,50 €.

Difusor de perfum Cocón de Serenité, de l’Occitane en Provènce, és una joia que reparteix com una explosió d’aromes pel bany l’aura de la serenitat, a través dels bastons. És una meravellosa eina per a crear una aura de calma que convidi al teu organisme a la relaxació. El seu preu: 24 €.

Sabó en pols Blu Mediterráneo, d’Acqua di Parma. Viatjar a un petit racó italià, és el que aconsegueix aquest meravellós cosmètic que s’inspira en la Arancia di Capri, una barreja de les notes de llimona, taronja i mandarina. El seu preu: 27 €.

Orange Blossom Hair Mist, de Jo Malone. Lleugeresa fresca que es fon amb l’aire. Aquesta meravellosa combinació, en la qual és molt protagonista la taronja, és la proposta d’aquesta signatura per a dotar de vitalitat el teu cabell després de sortir del bany o durant la celebració del ritual. El seu preu: 45 €.