Quin peix consumir segons la temporada

Varietat de peix exposat
Com la fruita, el peix millor de temporada. Autor: Getty Images

Menjar peix de temporada suposa adquirir-lo a un millor preu (en haver una major oferta) i també obtenir-lo de més qualitat i amb un sabor molt més intens. A excepció d’alguns peixos com l’halibut, la palometa o el mer que gràcies a les piscifactories poden consumir-se tot l’any, la majoria, tenen uns mesos que són més propicis per a la seva compra i per al seu consum.

Per exemple:

Sardina, de maig a octubre.
. Peix espasa, d’abril a novembre.
. Sorell, d’abril a octubre.
. Gall, de març a abril
Bonítol, de juny a octubre.
. Tonyina, de març a juny.
. Aladroc, d’abril a juny.
Bacallà, de desembre a maig.
. Besuc i Llobarro, de novembre a març.
Escamarlà i Llamàntol, dues temporades. Entre juny i setembre i entre desembre i febrer.
. Cranc, de setembre a octubre.
. Nècores, de novembre a desembre.
Llagosta, de gener a març.
Pop, de setembre a desembre.
. Cloïssa i escopinyes, de juny a octubre.
. Ostres, de novembre a febrer.
. Navalles de juny a octubre.

Com dèiem, consumir peix de temporada ens farà notar-ho en el sabor, en el preu, ens aportarà un major valor nutricional i, a més, respectarem el cicle biològic de cada espècie, per la qual cosa també contribuirem a respectar el medi ambient. Sense dubte, tot són avantatges.

TOTES LES NOTÍCIES